NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BARIČU: Svađa oko imovine uništila porodicu (FOTO)

I dalje nije poznato šta je navelo Božidara Dačića (77), austrijskog penzionera iz Bariča, da u ponedeljak ujutru hicima iz pištolja ubije svog sina Miroslava (57), suprugu Radu (76), šuraka Pavla Živkovića (78), i teško rani snaju Goricu (55), a posle toga izvršio samoubistvo u crkvenoj porti.

Natradala Porodica

Neki tvrde da je razlog dugogodišnja svađa oko podele imovine, neki to negiraju, ali Goričin otac, Radivoje Vasić, kaže da se oko toga vodilo suđenje. Ostali u selu tvrde da ne znaju ništa određeno i kažu da su svađe neminovne u svakoj porodici. Međutim, ovde je jasno da su sukobi otišli predaleko, čim se desilo ovakav nezapamćen zločin.

Goričin otac, Radivoje Vasić

Navodno, plac na kojem su živeli Dačići kupljen je od Radinog brata za 50.000 šilinga, a problem je nastao oko toga šta će i na koga od imovine da se vodi. Neki pričaju da je Božidar imovinu hteo da prepiše na unuka koji je u Austriji, a ne na sina. Pravu verziju zna samo Gorica Dačić, koja je u požarevačkoj bolnici. Ona je zadobila tri prostrelne rane, u stomak, rame i vrat i uspešno je operisana. Kako su rekli lekari, ona je u stabilnom i u svesnom je stanju, i da posoperativni tok se odvija u pozitivnom smeru, te se nadaju da će se pacijentkinja u potpunosti oporaviti.

Porodična kuća zbog koje se desila tragedija

U Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu prikupljaju sve podatke. Čekaju još izveštaje sa obdukcije svih četvoro stradalih, kako bi na osnovu njih odlučili da li će pokrenuti ili ne adekvatan postupak. Ako se na osnovu dokaza poklopi pretpostavka da je Božidar Dačić iz pištolja pobio svoje ukućane, a nakon toga izvršio samoubistvo, neće se pokretati nikakav postupak, pošto je izvršilac krivičnog dela trostrukog ubistva sam sebi presudio, te zbog toka nema nikakvog osnova za pokretanja postupka. Nakon toga ovaj slučaj biće stavljen u da akta.

Telo ubice pored crkve

U Bariču se i dalje priča samo o ovom zločinu, jer su svi od ponedeljka ujutru u šoku. – Ja sam 10-15 minuta pre osam sati čuo dva pucnja. Bio sam u zadnjem dorištu i kad sam ušao u kuću žena mi kaže šta je Božidar uradio – kazao je Radisav Živković.

Okupljene komšije prepričavaju događaj

Meštani kažu da je pokojni Miroslav bio dobar i vredan čovek. Sa suprugom Goricom bavio se poljoprivredom, a roditelji su mu radili u Beču. Kad su se tamo penzionisali, vratili su se u Barič, gde su svi živeli u zajedničkom domaćinstvu. Pokojni Miroslav i njegova supruga Gorica imaju sina i ćerku. Ona se udala u susednom selu Miljević, gde i živi. Što se tiče sahrane, još uvek se ne zna kad će biti, jer će se to saznati nakon završetka obdukcije.

Miroslav Dačić (57) ubicin sin

Kako su nam rekli meštani Bariča, tela stradalih nakon obdukcije biće donesena svojim kućama, gde će, kako tamnošnji običaji nalažu, prenoćiti u kući, i nakon toga biće sahranjena. Oni očekuju da će se sahrana pobijenih održati u četvrtak na mesnom groblju. Za sada se ne zna kada će i gde biti sahranjen ubica, jer, trenutno, niko od rodbine ne želi da preuzme njegovo telo, koje se takođe nalazi na obdukciji. Većina njih smatra da on treba da bude tajno sahranjen, kako bi se ne bi znalo mesto gde počiva, pošto je svojim bezumnim činom osramotio, ne samo svoju porodicu, već i celo selo i ovaj kraj, poznat po miroljubivosti i gostoprimstvu.

Ubica Božidar Dačić

Nagađanja

Neki meštani pričaju da bi Božidar, možda, nastavio sa ubijanjem, da ga u crkvenom dvorištu nije opkolila policija. Nju je nazvala Slobodanka Vujčić, žena koja pomaže Goričinom ocu Radivoju, čim se ova pojavila krvava na njegovom pragu. I Slobodanka i Radivoje sumnjaju da bi on bio sledeća žrtva, jer sa Božidarom nije bio u dobrim odnosima.

Najavio zločin

Neki meštani tvrde da je Božidar najavio ovakav zločin, jer je često pretio da će da pobije porodicu. Neki kažu da je odlazio i u Jabukovac i raspitivao se o zločinu koji se tamo desio 2007. godine, kada je Nikola Radosavljević (39) lovačkom puškom ubio devetoro meštana.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker