UHAPŠEN SULUDI VOZAČ: U Beču namerno pregazio Srpkinju (22) i pobegao! (VIDEO)

Austrijska policija uhapsila je tridesetogodišnjeg muškarca koji je u Beču namerno pregazio Srpkinju Sanju Lazić (22).

sud-u-becu-sanja-l-bec

Policija je odmah u nedelju u 10. bečkoj opštini Favoriten, svega 300 metara od mesta nesreće, pronašla vozilo kojim je počinjeno krivično delo. Na vozilu su ustanovljeni mnogobrojni tragovi, koji su, prema navodima kriminalističke policije, nastali pri udaru u žrtvu.

Policija je iste večeri uhapsila tridesetogodišnjeg Miloša S. zbog sumnje da je nedelju ujutru namerno kolima udario Sanju Lazić (22), koja se kretala trotoarom, i naneo joj teške povrede glave i kičme.

Kako navodi portparol policije Kristof Pelcl, osumnjičeni muškarac je saslušan, kako bi se ustanovilo da li je on upravljao vozilom.

–  Saslušanje je trajalo vrlo kratko – izjavio je Pelcl, a Miloš je na saslušanju negirao krivicu.

– Nisam je pregazio. Nemam nikakve veze sa tim slučajem – rekao je uhapšeni Miloš S. koga policija tereti za pokušaj ubistva. Elmar Kresbah, advokat uhapšenog mladića rekao je austrijskim medijima da Miloš S. jeste vlasnik “pežoa” kojim je Sanja pregažena, ali da on kobnog jutra nije vozio svoj suto.

sanja-l-bec
Sanja Lazić

– Moj klijent je potresen zbog tragedije koja se desila. Ali on nije upravljao kolima, jer je nekoliko sati pre nesreće odlučio da ne vozi i dao je ključeve – rekao je Kresbah, ali ostalo je nejasno kome je Miloš S. predao ključeve.

Međutim, Patrik Majerhofer, portparol policije rekao je za austrijske medije da je uhapšeni i dalje pod jakom sumnjom da je počinio ovo krivično delo.

– On je još uvek osumnjičen. Saslušana je i žrtva, kao i pet svedoka zahvačjujući kojima je i pronađen automobil “pežo 407”. Svi svedoci su ispričali istu priču, a na automobilu postoje izvesni tragovi koji ukazuju da je devojka njime udarena – objasnio je Majerhofer.

On je dodao da su srećom neki od svedoka zapamtili delove registarske tablice vozila, kojim je počinjeno krivično delo, što je znatno olakšalo potragu za počiniocem.

Da podsetimo, incidentu u nedelju ujutro prethodila je svađa u poznatom klubu u kojem se uglavnom okuplja omladina sa Balkana. Srpkinja se posvađala sa nekoliko muškaraca u diskoteci, pošto joj je jedan od njih uporno dosađivao. Ona ga je odbijala, ali je on bio uporan.

Jedan prijatelj devojke uspeo je u diskoteci da smiri strasti time što je rekao da će uskoro krenuti kućama i rekao to njenom bratu, preneo je potrparol policije Kristof Pelcl. Nakon smirivanja strasti devojka je, u pratnji prijateljice krenula ka stanici autobusa.

Sanja L. je negde oko 6.30 krenula kući sa prijateljima kada je jedan od mladića kolima marke “pežo” ubrzao i sa ulice skrenuo na trotoar gde je bez kočenja udario nesrećnu devojku, pa pobegao.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker