Umesto obećanih fabrika u Požarevcu niče trgovinski centar "Stop šop"

Obećanje, ludom radovanje. Ta narodna mudrost, koja pedagoški upozorava lakoverne, ne važi i za predizborna obećanja koja su bila servirana o pokretanju fabrika u Požarevcu za vreme predizborne kampanje.

stop-shop-2

Do skoro je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, priredio prijem redstavnicima austrijske kompanije “Imovinans” na kome su promovisali projekat izgradnje ritejl parka u Požarevcu pod nazivom “Stop šop” u koji će, računajući kupovinu zemljišta i gradnju budućih objekata, uložiti 10 miliona evra.

Reč je o kompleksu koji će zauzimati 9.000 kvadrata na prostoru stare industrijske zone, pa je u tu svrhu pomenuti investitor od grada Požarevca nedavno – za 11,9 miliona dinara – kupio 80 ari zemljišta, a ostatak potrebnog placa je kupljen od firme “Ariva”.

Austrijska kompanija “Imovinans” je početak gradnje “Stop šop-a”najavila za narednu godinu.

– Do sada smo ovakve “parkove” otvorili u Čačku, Valjevu i Nišu – precizirao je Darko Grizelj, menadžer imovine austrijske kompanije, naglašavajući da će objekat u Ulici Đure Đakovića, na prostoru između “Litasa”, te marketa “DIS” i “Roda”, nedaleko od koncerna “Bambi”, graditi lokalne firme, kao što je to bio slučaj i kod prethodna tri.

Dok je Menadžer razvoja u “Imofinansu” Branimir Bojić naglasio da su Austrijanci u Požarevac došli da bi u njemu ostali na “duže staze”.

– Umesto obećanih fabrika, Požarevac a i čitav Braničevski okrug zaslužuju da imaju ritejl park u kojem će, na jednom mestu, imati sve što je potrebno: od parkinga do prodavnica poznatih svetskih brendova.

Inače, kompanija koja se bavi izgradnjom i izdavanjem poslovnog prostora ima 58 maloprodajnih centara u sedam evropskih zemalja: Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Sloveniji, Poljskoj i Srbiji, a “Stop šop” predstalja njen najuspešniji brend.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker