MISLITE NA VREME: Platite svoju sahranu na rate!

U Sloveniji je osnovano preduzeće “Moj pogrebni plan” koje zainteresovanima nudi da još za života plate svoj pogreb, u gotovini ili u ratama, i tako oslobode porodicu budućih briga u najtežim trenucima.

sahrana-sanduk

Ovo je prvi servis takve vrste u Sloveniji, a firmu vodi Alenka Žnidaršič Kranjc, poznatija kao direktor prvog slovenskog privatnog penzionog fonda.

Preduzeće je registrovano i dobilo je poreski broj, te oglasima traži prve klijente, prenose slovenački mediji.

U oglasnim porukama i na svojoj internet stranici, novi pogrebni servis upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, dok oni garantuju da će uplaćena sredstva osoba pametno ulagati u investicione fondove i tako ih uvećavati do dana smrti.

Oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu planirati i platiti svoj pogreb po zagarantovanim trenutnim cenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unapred zažele i zapišu.

Za početak, nude tri paketa pogrebnih usluga – višeg, srednjeg i nižeg novoa.

“Za realizaciju i plaćanje pogreba brinemo mi i u tom je trenutku dovoljan telefonski poziv rodbine i porodice. Izbor usluge, a time i cene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog trenutka”, navode u preduzeću “Moj pogrebni plan”.

Krajnceva, koja se bavi i poslovima osiguranja, te domovima za starije, svoju inicijativu pokrenula je na osnovu iskustva iz drugih razvijenih zemalja, gde se, kako tvrdi, za praksu angažovanja planera za vlastiti pogreb već odlučuje svaki dvadeseti čovek stariji od 65 godina.

Izvor: Srna

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker