POBEDA STAROPLANINACA: Meštani prebili investitora i njegovu ekipu, i ispratili iz Toplog Dola zauvek! (VIDEO)

Ne sukob, već linč – tako investitor Dragan Josić opisuje situaciju u staroplaninskom selu Topli Do, nakon sukoba između meštana i obezbeđenja prilikom pokušaja da krenu sa radovima na izgradnji mini-hidroelektrane.

Levo jedan od povređenih radnika, desno investitor Josić ima prelom ruke/Foto: Privatna arhiva

Kaže da je razočaran reakcijom policije i poručuje da odustaje od gradnje MHE u ovom staroplaninskom selu, a da će od države tražiti nadoknadu štete i izgubljenu dobit.

Situacija oko gradnje mini-hidroelektrane u selu Topli Do eskalirala je juče ujutru kada je i policija reagovala, a kako su svedočili meštani sela, bilo je povređenih na obe strane.

Međutim, investitor Dragan Josić tvrdi da su povređeni sa “njegove strane” i to više od 10 osoba. Među povređenima je i sam i zbrinut je u Kliničkom centru u Nišu.

– Mi smo u Urgentnom centru, meni stavljaju gips na ruku, a dvojica radnika imaju kontuziju glave i povredu kuka – kaže Josić.

Investitor Josić ima prelom ruke/Foto: Privatna arhiva

Jučerašnji sukob opisuje kao linč, gde su on i njegovi radnici “izvukli deblji kraj”.

– Desio se linč, oni su napali nas, upali na privatan posed. Tukli su nas, udarali motkama, srušili našu imovinu, polomili automobile. Gađali su nas kamenicama, još desetak ljudi je prošlo sa manjim povredama – kaže investitor.

Policija je saopštila da je reagovala jutros tokom sukoba meštana sela Topli Do i obezbeđenja i radnika na izgradnji mini-hidroelektrane, ali Josić kaže da je razočaran njihovim ponašanjem.

Totalno sam razočaran reakcijom pirotske policije koja je dopustila da nas linčuju i da nam razbijaju stakla bez ikakvih reakcija. Oni su bili nemi posmatrači. Jurili su nas sa 2 vojna džipa ili kamiona, a policija nije reagovala. Ovo je banana država – kaže Josić.

“ODUSTAJEM OD GRADNJE”

Nakon najnovijih dešavanja u staroplaninskom selu, investitor najavljuje da odustaje od gradnje mini-hidroelektrane, ali da će tražiti nadoknadu štete od države.

– Neću nogom kročiti u Pirot, a ne u Topli Do. Da gledam kako lipti krv iz glava mojih radnika, meni da lome ruku, a da nemamo nikakvu zaštitu, ne pada mi na pamet. Prvo ću da tužim policiju, a onda ću tražiti nadoknadu od države za izgubljenu dobit i nadoknadu štete. Da mi vrate pare koje sam uložio, jer mi je onemogućeno da gradim mini-hidroelektranu, a državni organi ne preduzimaju ništa povodom toga – rezigniran je Josić.

Podsetimo, u ponedeljak rano ujutru došlo je do sukoba u Toplom Dolu između meštana i obezbeđenja koje je angažovao investitor i to kada su pokušali da krenu sa radovima na izgradnji mini-hidroelektrane.

Meštani Toplog Dola poručili su da će barikada na mostu u selu sa stražama koje traju danonoćno nešto više od mesec dana ostati do ispunjenja obećanja predsednika Srbije o zabrani gradnje mini-hidroelektrana u zaštićenim područjima i dok investitoru ne istekne građevinska dozvola za MHE.

(Tpknews.com/Južne vesti)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ovog Josića znam iz bivše firme, radili smo u Energoprojektu, doduše u drugim sektorima.
    Čovek je narodski rečeno duduk.
    Ali nekako je izgurao par godina, dobio i licence i onda je prešao u LM Hydro Eco, novoosnovanu firmu za hidroenergetske i hidrotehničke poslove za šta nije imao nikakvu preporuku. osim verovatno političke podloge.
    A kasnije, sada već godinama se provlači kao investitor za MHE na mnogm lokacijama u Srbiji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker