SRBIJA DOBILA NOVU SKUPŠTINU: Monah Antonije ispred parlamenta jajima i paradajzom gađao poslanike! (VIDEO)

Ispred verifikacione komisije, poslanik SNS Aleksandar Marković je rekao da je ta komisija utvrdila da mandati svih 250 poslanika treba da budu potvrđeni i poželeo im puno uspeha u radu.

Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi:

“Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!”

Poslanici su potpisali zakletve i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću.

Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe.

Skupština je za danas završila rad, a o nastavku sednice poslanici će, kako je rekla Tišma, biti blagovremeno obavešteni.

Na dnevnom redu sednice je i izbor novog skupštinskog rukovodstva, predsednika, potpredsednika, imenovanje sekretara i izbor radnih tela, a o tome će poslanici raspravljati narednih dana.

Na izborima koji su održani 21. juna, najviše mandata – 188 osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, 32 poslanika ima Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Srpski patriotski savez 11 poslanika, a manjinske partije Savez vojvođanskih Mađara devet, Stranka pravde i pomirenja četiri i Stranka demokratske akcije Sandžaka tri mandata.

PROTEST ISPRED PARLAMENTA – JAJIMA I PARADAJZOM NA POSLANIKE

Dok se u Domu Narodne skupštine danas održavala konstitutivna sednica novog saziva parlamenta, ispred zgrade na Trgu Nikole Pašića okupljeni građani, gađali su poslanike jajima, pa čak i paradajzom, jedan učesnik protesta je priveden, a policija je napisala nekoliko kazni.

Policija je jednog mladića privela i odvela kroz Pionirski park, a napisano je i nekoliko kazni zbog blokiranja javne saobraćajnice.

Okupljeni povremeno su vikali “ua” i “lopovi”, pevali pesme o Kosovu i Metohiji, a u jednom trenutku su skupštinu gađali jajima.

Oni su, naime, jajima gađali poslanike SVM-a, koji su tokom pauze izašli ispred skupštine kako bi se fotografisali i tom prilikom, kako je Tanjugu rekla poslanica SVM-a Elvira Kovač – pogodili su njenu stranačku koleginicu Eneše Uri.

Među okupljenima je i raščinjeni monah Antonije sa megafonom koji je jajima gađao poslanike i skupštinu.

Predstavnicima novog saziva parlamenta, dok su pristizali u skupštinu na početak sednice, zviždali su i dobacivali “ua, izdaja…”.

Ispred i u blizini parlamenta prisutne su brojne policijske snage.

Prema pisanju Blica, policija je u centru zaustavila automobil Srđana Noga, dosadašnjeg poslanika, koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesa sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker