Poništeno rešenje izborne komisije opštine Veliko Gradište o odbacivanju liste “Srbija protiv nasilja”

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ saopštila je danas da je Viši sud u Požarevcu poništio rešenje Izborne komisije opštine Veliko Gradište o odbacivanju njene liste, čime je ona vraćena na ponovno odlučivanje.

– Da podsetimo, komisija je na sednici 26. novembra donela odluku o odbacivanju naše liste navodeći kao razlog to da je podneta od strane lica koje nije ovlašćeno po zakonu. Protiv ove odluke podneli smo žalbu 1. decembra, po kojoj je Viši sud u Požarevcu odlučivao juče. Veće je tumačenjem našeg koalicionog sporazuma i ostalih dokumenata donelo rešenje o odbacivanju odluke, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje u opštinsku komisiju – , rekao je predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Veliko Gradište i prvi na listi „Srbija protiv nasilja – Pek Dunav Stig – Za život ovde“ Miloš Jovanović.

Dodao je da odluka Višeg suda vraća veru u institucije sistema pokazujući da postoje stručni, odgovorni i savesni ljudi, koji svoj posao rade u interesu građana.

Prema njegovim rečima, dodatni problem predstavlja činjenica da se 13 dana pre izbora bave pitanjem statusa liste umesto da se koncentrišu na kampanju, što je „još jedan dokaz neravnopravnih uslova u toj trci“.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker