“KATANAC” NA SKORO SVE OBJEKTE: Stupile na snagu nove mere

Nove mere u borbi sa koronom koje je usvojila Vlada Srbije stupile su na snagu, a to za mnoge znači da će raditi samo radnim danima do 17 sati.

Foto: SD/Ilustracija

Za vikend će raditi prodavnice prehrambene robe i trafike do 21 sat, apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane, ordinacije i laboratorije, dok će pozorišta i bioskopi raditi skraćeno do 17 sati, a pijace do 15 sati.

Novi set mera koje su na snazi stupile juče podrazumeva da će ubuduće od petka u 17 sati, do ponedeljka u 5 sati vrata za posetioce zatvoriti kafići, restorani, barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, kao i kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, spa centri, teretane i bazeni.

Ovim objektima je dozvoljeno da rade od ponedeljka do petka do 17 sati.

Izuzetak je napravljen kod restorana i barova koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja, pa će oni usluge moći da pružaju prijavljenim gostima svakog dana do 21 sat.

Prodavnice prehrambene robe moći će da rade sedam dana u nedelji do 21 sat, kao i trafike, dok će neograničeno raditi apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira.

Kada je reč o pijacama, one radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 do 15 sati.

Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge gde nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 sat, a subotom do 17 sati.

Podestimo, prema poslednjem preseku Ministarstva zdravlja u Srbiji je u poslednja 24 preminulo 69 ljudi, a registrovana su 7.782 nova slučaja zaraze.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker