BIZARNA KRAĐA U PETROVCU NA MLAVI: Pogrebnik “Ilić” ukrao kolegi hladnjaču za preminule

Danijelu Kostiću, vlasniku pogrebnog preduzeća „Kostić“, ukradena je oprema za skladištenje tela preminulih. Sumnja se da mu je hladnjaču ukrao konkurent petrovački pogrebnik Milomir Ilić jer mu je opao posao.

Levo oštećeni Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća „Kostić“, desno pogrebnik lopov Milomir Ilić, vlasnik pogrebnog preduzeća “Ilić”/Foto: Privatna arhiva

Ovaj bizaran događaj odigrao se 31. avgusta između mesta Ćovdin i Krepoljin, kod Petrovca na Mlavi, kada su pogrebnici iz preduzeća „Kostić“ ostavili hladnjaču na Šetonjskom mostu kako bi je preuzele njihove kolege za drugu sahranu. Međutim, hladnjača je, u međuvremenu, nestala sa parkinga, pa je obaveštena policija.

– Pogrebnici su imali sahranu najpre u mestu Ćovdin i po završenom poslu na dogovoreno mesto ostavili su hladnjaču za svoju drugu ekipu koja je trebalo da obavi pogreb u Krepoljinu. Međutim, hladnjače nije bilo, pa su krenuli u potragu. Pošto je u blizini mesta gde je ostavljena hladnjača nalaze objekti sa video-nadzorom, tužilaštvo je izdalo zahtev da se ono pregleda. Kada su pregledali snimke, na njima su videli muškarca kako dolazi, seda u hladnjaču, pa je odvozi. Po opisu, kradljivac je odgovarao vlasniku drugog pogrebnog preduzeća Milomiru Iliću, pa je izdat nalog za pretres njegove radnje i kuće, ali hladnjaču nisu pronašli – opisuje izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, upoređivanjem snimaka i lika kradljivca utvrđeno je da se radi o istoj osobi. Odmah se posumnjalo da je konkuret ukrao hladnjaču, koju do tada nije imao i zbog čega mu je opao posao.

– Sve je bilo jasno, ali i dalje se ne zna gde je sakrio hladnjaču. Zbog toga je sa sinom u petak priveden u policiju, ali uporno je negirao krađu, iako ga je odaje snimak – priča sagovornik.

Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća „Kostić“, potvrdio je da je pokraden.

– Kada sam čuo da je nestala hladnjača, u prvom trenutku pomislio sam da se neko šali. Pitao sam se kome treba nešto u čemu je prevezeno preko 500 pokojnika. Pregledao sam okolinu, ali kada sam video da je nema, shvatio sam da sam pokraden. Ovako nešto se događa po prvi put u istoriji pogrebnih preduzeća. Kradljivcu mora da je ideja pala na pamet dok je gledao film „Maratonci trče počasni krug“ – rekao nam je Danijel Kostić.

On je dodao da se nada da će policija ubrzo rešiti slučaj.

Meštani sela Ćovdin kažu da su čuli da osumnjičeni pogrebnik svojim pogrebnim kolima kojima prevozi pokojnike transportuje i hranu!

– U kolima kojima prevozi pokojnike vozi i hranu. Kada se organizuju sahrane, ide i hrana, a on je često viđan kako iz tog automobila iznosi hranu. Još uvek se prepričava njegova svađa sa komšijama oko nerešenog sudskog spora, kada je u jednom trenutku skinuo pantalone i pokazivao im svoj polni organ! Posle žučne svađe, komšinica i komšija su prijavili ovaj slučaj policiji u Petrovcu na Mlavi – pričaju šokirani meštani.

SIN UKRAO KRASTAVCE?

Nezvanično, sin pogrebnika se sumnjiči da je pre oko mesec dana uhvaćen u jednoj prodavnici kako pokušava da ukrade određenu količinu krastavaca. On je krastavce stavio u svoju torbu, a pravdao se da je „zaboravio“ da ih izmeri i plati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: FACEBOOKTWITTERINSTAGRAM

(Tpknews.com/Alo!)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker