SINDIKAT OBRAZOVANJA POŽAREVAC: Protest 1. decembra u centru grada zbog nasilja u školama

Sindikat obrazovanja Požarevac (SOP) doneo je odluku da u četvrtak, 1. decembra, sa početkom u 12 i 30 časova održi protestni skup zaposlenih u požarevačkim školama, u centru grada pod nazivom „Zaustavimo nasilje“.

– Cilj protestnog skupa je izmena i dopuna zakona koja bi omogućila adekvatne sankcije prema počiniocima nasilja nad učenicima, nastavnicima i svim zaposlenim u školama Srbije – kaže Dragan Kostić, predsednik Sindikata obrazovanja Požarevac.

On dodaje da su na skup pozvani predstavnici i članovi lokalnih sindikata zdravstva, policije i komunalnih službi, kao i roditelji učenika požarevačkih škola.

Kostić kaže da će 1. decembra članovi SOP-a držati nastavu, te da eventualno može da se desi da se zbog protesta ne održi poslednji čas u prepodnevnoj smeni, ali će ti časovi biti nadoknađeni.

Na pitanje zašto se nisu priključili kolegama koji 1. decembra učestvuju u potpunoj obustavi rada, a deo su reprezentativnog Sindikata radnika u prosveti Srbije, kao i SOP, Kostić odgovara:

– Većinsko raspoloženje člastva je bilo da se organizuje protestni skup. Smatramo da će to imati mnogo veći efekat – kaže on.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Potrebno je da prosvetari zatraže i povećanje plata i stopiranje stranačkog zapošljavanja nestručnih kadrova SNS koji upropašćavaju našu decu

  2. Zašto ne tražite povećanje plate ako smete? Prpa gospodo prosvetari! Svi ste vi nestručni i zato ćutite,mogu i da vam smanje plate garantujem da ne smete ni da pisnete!

  3. Strategija SNS-a je da u prosveti zaposle što više nestručnih kadrova jer oni moraju da ćute. Verovatno su zvali Arsića da ga pitaju da li smeju na protest?

  4. A škole u Golupcu i Gradištu ništa. Moraju da ćute i trpe jer je većina zaposlena iz redova SNS. Kadar stručan ubilo se.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker