Počinju jubilarni, deseti „Gulini dani“ u Petrovcu na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi 25. marta počinje jubilarni, deseti pozorišni festival „Gulini dani“, koji se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, pod pokroviteljstvom opštine.

Plakat smotre „Gulini dani“

Prvi će nastupiti domaćini, premijerom predstave „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, u režiji Miloša Jagodića.

Naredne večeri na programu je “Drafteatr” iz Tuzle, BiH, koji će izvesti predstavu “Evropejci”, po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji Dragana Stajića. Treće večeri publika će videti predstavu pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića – “Policajci”, u režiji Ivana Tomaševića.

Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrte večeri, predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja” Ive Brešana, u režiji Jovana Grujića. Pete večeri nastupiće glumci Gradskog pozorišta iz Jagodine koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro”, po tekstu Marka Kamoletija, u režiji Velimira Mitrovića.

Pretposlednja na programu je predstava Centra za kulturu Berane “Ne mogu da platim i neću da platim” Žorža Fejdoa, u režiji Gorana Bjelanovića.

Završne večeri nastupaju glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstavom “Frenki i Džoni” Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Pukarić. Pozorišna smotra u Petrovcu organizuje se u znak sećanja na Dragoljuba Milosavljevića „Gulu“ (1923-2005), poznatog pozorišnog i filmskog glumca, člana novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker