TREBA DA SPREČI NASILJE, A NE DA GA IZVRŠAVA: Smena direktora Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu

Danijelu Živanoviću (37), direktoru Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, Osnovni sud odredio je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je 31. januara počinio nasilje u porodici, jer je tukao suprugu Irenu (27), njenu majku i njenog brata.

Foto: M.V./Screenshot/Facebook

Njemu je pritvor određen da ne bi ponovio delo, da ne bi uticao na svedoke i zbog pažnje javnosti koju je ovaj slučaj zainteresovao jer se radi o direktoru Centra za socijalni rad.

Prilikom saslušanja, kome je prisustvovao i advokat koga je osumnjičeni sam izabrao, on se branio time da je bio uzbuđen, da se ne seća detalja i da nikog nije teže povredio. Naveo je da ga je uznemirila izjava supruge da ga napušta i odvodi njihovu ćerku, rođenu u avgustu prošle godine.

Saslušanje oštećenih zakazano je za 9. februar a onda će se, po ubrzanom postupku, doneti odluka o podizanju optužnice.

Ovaj incident dogodio se u ponedeljak, kada je osumnjičeni kretao na posao. Pošto je supruga najavila da ga napušta, udario ju je nekoliko puta. Po povratku s posla, zatekao je taštu i šuraka, pa je i njih udario više puta, posle čega je uhapšen.

Inače, za njega se po Velikom Gradištu priča da je bio preke naravi, nekad i agresivan i bahat. Za vreme studiranja kažu da je radio kao konobar i da je prodavao pecivo na Belom Bagremu. Otac mu je nastradao prošle godine, u sudaru sa taksi vozilom. Taksista je pritvoren, ali je oslobođen kad se utvrdilo da je u njegovo vozilo udario biciklom otac Živanovića. Taksisti je prvo određen pritvor jer se radilo o stradalom ocu opštinara, jer je Živanović tada radio u odeljenju za urbanizam.

Inače, njegova sestra, koja radi u Beču, bila je među prvima koji su za vreme epidemije uhapšeni zbog kršenja izolacije. Ona se tada kretala u javnosti, iako je trebalo da bude u izolaciji, a bio je i policijski čas.

SMENA

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, izjavio je da će 10. februara, na skupštinskoj sednici, Živanović biti razrešen dužnosti i da će se izabrati novi v.d. Takođe, on je izrazio žaljenje zbog ovog slučaja, jer se radi o nekome ko je trebalo da sprečava nasilje, a ne da ga izvršava.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Predsednik izrazio žaljenje, kako da ne. A ko je njega forsirao u Opštini? Svi ste znali i pričali da on ne zna ništa i ako je završio pravni fakultet, da se ružno ponaša u kontaktu sa kolegama. Bivša devojka ga prijavljivala policiji za nasilje. Nemoguće da to niste znali! Pa ipak ste takvog čoveka postavili na takvo radno mesto. Nešto u njemu nije kako treba. To svi znaju ali može biti vama takav treba.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker