“NINDŽE” PRIZNALE MITROPOLIJU “ZLA”: Šta je prošlo ne opaženo posle završetka sinoda SPC u Tumanu

U restoranu “Ridan” ispod Golupca, došlo je do ličnog susreta dvojice igumana, sa svojim delegacijama. Doduše, iguman Plećević je sa sobom poveo oca Petra i dvojicu iskušenika, dok je iguman Mijović sa sobom poveo oca Marka klimoglavog i iskušenike Capija Bogića i Rođu botovskog.

Foto: Facebook

Naime, šta je ustvari predhodilo ovom po mnogo čemu istorijskom susretu i priznavanju mitropolije Mijovićke?

Sa pojavom oca Dimitrija Plećevića sa svojim bratstvom došlo je do velikih, fantastičnih pomaka u i oko Tumanske svetinje. Hiljade i hiljade vernika i bogopoklonika je došlo i obišlo kako Tumansku svetinju, tako i Golubac i okolinu. Tada, u to vreme raspop Mijović a sada prihvaćeni mitropolit, šalje inspekcije, piše tužbe, agituje kod vernika i to sve protiv Svetinje i bratstva. Iskreni da budemo protiv bratstva po najviše. Nazivao je igumana i bratiju “NINDŽE”. Vređao iskušenika Capija u prisustvu visokih gostiju iz Žuženberga i slično.

No, ni iguman i bratija nisu ostali dužni ovom novo priznatom ocu. Svakoga puta kada bi ovaj prolazio pored svetinje zvona su žestoko najavljivala da je u blizini “ZLO”, “ZLO” ravno propasti.

Međutim, kako je vreme odmicalo tako je i bratstvo jačalo i snažilo, a raspop je počeo da se na očigled menja. Pokušavao je raspop da se podvuče igumanu Plećeviću ali bezuspešno. Onda je došla jesen 2021. godine i poseta Vučića manastiru Tumane i žestok predsednikov prekor raspopu Mijoviću na ručku u Donjem Milanovcu. Naređenje da kako zna i ume uspostavi dobre odnose sa Bratstvom.

I eto, od tada započeo je hod po mukama iskušenika Capija. Morao je Capi lično da moli i kumi igumana Plećevića za oprost greha raspopu, jer cena je bila previsoka, znao je raspop dobro da uceni Capija – “Marini plata a ti meni igumanov oprost i priznanje”.

Znao je raspop da su Bogići u izvanradnom odnosu sa bratstvom i da bratstvo Marinu visoko uvažava i poštuje. I eto nam zajedničke fotke, i međusobne razmene osmeha i priznanja.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

4 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker