KUČEVAČKI NAPREDNI KRATERI: Noga na kočnicu, jer kakva je vlast – takvi i putevi!

Posle prošlogodišnje avgustovske nasilno održane konstitutivne sednice Skupštine opštine Kučevo, nepozivanja skoro polovine odbornika da prisustvuju toj sednici uz privatno obezbeđenje pripadnika paravojnih formacija obučenih u crnim majicama na kojima je pisalo “Kobre” za koje se u ovoj maloj varoši sve više šuška da su ih predvodili članovi kriminalnih grupa. Svima je bilo jasno da je sticanje imovinske koristi za sadašnju vlast i njihove šefove glavni cilj sprovedenog nasilnog otimanja vlasti mimo volje građana.

Putevi u opštini Kučevo/Foto: TPKNEWS

Hvalospevi o mladom rukovodstvu opštine Kučevo brzo su pali u vodu kada se svakodnevno na delu vidi koliko nenamenski bahato troše novac poreskih obveznika, koliko su nesposobni, ko stoji iza njih i ko upravlja njima.

Dok vlast opštine Kučevo svakodnevno trguje imovinom građana u novcu i nekretninama poklanja je i prodaje slobodnom pogodbom po principu “ja tebi ti meni” njihovi tajkuni zajedno sa njima zadovoljno trljaju ruke a građani sve lošije i lošije žive. Nastavlja se poklanjanje novca i elitnih lokacija građana opštine Kučevo lokalnim preduzetnicima bliskim vlasti da bi otvorili nove trgovine pod izgovorom otvaranja novih radnih mesta koje će nesumnjivo zatvoriti stara jer je platežna moć građana na minimumu i jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Javni izvršitelji po nalogu JKP Kučevo i EPS-a već uveliko kucaju na vratima siromašnih građana zbog neplaćenih računa.

Svakim danom povećavaju se površine ispucalog asfalta i broj rupa na kolovozima. Stanje na putevima u opštini Kučevo se može opisati jednom rečenicom, noga na kočnici uz zabrinut izraz na licu vozača sa pitanjem da li će točkovi na automobilu izdražati, a putnici preživeti? Tako izgleda vožnja na brojnim putevima u ovoj opštini koji su prošarani rupama, procepima, rizlom i blatom umesto asfalta. Građani su nezadovoljni a vulkanizeri i automehaničari ne dižu glavu od posla.

Predsednik Opštine Kučevo zajedno sa svojim timom inoviro je novu tehnologiju popunjavanja rupa u asfaltu rizlom. Tamo gde su mnogobrojna oštećenja, kompletna površina asfalta pokriva se rizlom što se mora priznati kao poštovanje tradicije i vraćanje u prošlost kada su kolskim makadamskim putevima prolazile zaprege.

Dok se širom Srbije grade i izgrađuju putevi i autoputevi kojima većina nas ne može putovati zbog lošeg ekonomskog stanja, možemo ih zato barem videti na televizijiama sa nacionalnom frekfencijom od ranog jutra do kasne večeri. U isto vreme rukovodstvo opštine Kučevo ni ne pomišlja da asfaltira nove puteve i rekonstruiše stare. Jedni kažu čekaju nove izbore da bi krenuli sa asfaltiranjem, drugi kažu nemaju novca jer su napunili javne ustanove svojim rođacima, Istina je da su mnogi putevi ka naseljima u opštini Kučevo gotovo neprohodni. Rupe na asfaltu se mogu naći i u samom centru Kučeva.

U želji da građani iznesu svoje probleme više puta su pokušali da zakažu sastanak kod predsednika opštine ali je sastanak sa predsednikom zbog korone zabranjen do daljeg. Izgleda da sastancima predsednika i predsednikovih šefova ne smeta korona i oni se održavaju redovno, po potrebi predsednik i njegov zamenik skoknu do njih po mišljenje kako bi čuli novu ideju poklanjanjanja sledeće nekretnine i asfaltiranju novog puta ka nekoj od turističkih destinacija kojom prolaze samo malobrojni turisti ali ne i građani opštine Kučevo jer im nije do provoda već do spašavanja žive glave zbog nemaštine koja ih je zadesila.

Postavlja se pitanje, da li se na papiru možda i grade putevi kao što se na papiru finansiraju nepostojeći sportski klubovi? Nadležni za proveru eventualnog nenamenskog trošenja para ćute? Veoma brzo će svi doći pod lupom zakona, jedni zato što su nenamenski trošili novac a drugi zato što su im sve to tolerisali.

Građani opštine Kučevo i putnici namernici će i pored katastrofalnih puteva u ovoj opštini nastaviti da putuju ka svojim planiranim odredištima u nadi da će se vlast opštine Kučevo smilovati i početi da radi u interesu građana a ne samo u svom interesu i interesu tajkuna koji su ih i doveli na vlast.

Novac za ogromne zarade opštinskih funkcionera plaćaju svi građani zato problemi građana moraju biti rešeni prioritetno.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

9 Komentari

  1. Situacija na putevima u opstini Kucevo je gora nego sto je opisano u ovom tekstu. Rajcic, Mikic i ostala bulumenta su nezainteresovani da nesto urade za gradjane. Njima je najbitnije da zadovolje svog gazda Acu Karatistu koji ne placa struju, vodu i komunalije. Čik ako smeju gazda Aci da posalju izvrsitelje.

  2. Ja ne mogu da popravim puteve jer nisam zato nadležan a i nemam sa čim ali, moram povremeno da prođem njima i da gazim te rupetine i da kunem one koji su nadležni i koji ubiraju moj znoj kroz razne dažbine.

  3. Unapred se znalo šta treba očekivati od ove vlasti, jer njih uopšte ne interesuju građani kako žive, kako im žive deca, da li imaju šta da jedu pre svega a za ostalo i da ne pričamo. Kučevačkom opštinom vlada mafija i tačka. Gazićemo ove rupe još malo u nadi da će da se seti neko odozgore i da raspusti ovu ” naprednjačku” bagru jer rade isključivo za lične interese a ostali građani ih ne zanimaju.

  4. Stranica TPK NEWS u Kučevu ne može da se otvori ako se koristi Wi Fi lokalnih internet provajdera jer se stranica odmah blokirana. Policija i tužilaštvo znaju za ovaj problem ali ćute. Loši putevi u Kučevu su veliki problem ali diktatura lokalnih političara nad nedužnim narodom je još veći problem.

  5. Pa kako da asfaltiraju puteve kada su im pare potrebne za kupovinu privatnih automobila? Evo zamenik predsednika opštine Mikić je za deset meseci bavljenja politikom uspeo da sebi kupi auto vredan 20.000-eura.

  6. U selu Radenka asfalt pokrivaju rizlom jer vise ne moze da se zakrpi. Rupa na asfaltu ima skroz do Kučeva. Naprednjacka odbornica u opstini Nesica iz Radenke ne vredi lulu duvana dobila je posao nastavnice u osnovnoj skoli sa zavrsenom srednjom skolom i sad je put ne zanima. Uzas

  7. Dali je doktor dobio čast od svog uspešnog zamenika bar jednu kafu i čašicu rakije za kupljenu limuzinu? Nije ni čudo da se ljudi malo prinove posle teškog i mukotrpnog rada.

  8. Najgora opština u najbednijoj državi (ako se ovo tako i može nazvati) evrope, nisam bio van ovog kontinenta pa neznam više. Mladi odite odavde što pre.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker