ODLUKA JE DONETA: Od ponedeljka, Gornja Austrija i Salcburg pod ključem!

Vlada u Austriji je pod sve većim pritiskom da uvede karantin za sve građane dok najgore pogođene pokrajine u zemlji odlučile su da same usvoje oštrije mere s obzirom na to da broj zaraženih od koronavirusa i dalje raste uprkos tome što je ograničeno kretanje nevakcinisanih stanovnika.

Foto: APA

Ukoliko ne bude bilo odluke o lokdaunu za celu Austriju, pokrajine Gornja Austrija i Salcburg zaključaće se od sledeće nedelje, najavio je guverner pokrajine Gornja Austrija Tomas Štelcer.

Austrijska vlada sutra će održati sastanak sa guvernerima svih devet austrijskih pokrajina na kojem će razmatrati dalje delovanje u cilju zaustavljanja eksponencijalnog rasta broja obolelih od koronavirusa.

Mediji spekulišu da bi mogla biti doneta odluka o lokdaunu za sve građane u seloj zemlji, pošto eksperti smatraju da je nedovoljno efikasno zaključavanje nevakcinisanih, što je trenutno na snazi.

Štelcer najavljuje da će Gornja Austrija, koja je žarište infekcije, i Salcburg, gde je takođe teška epidemiološka situacija, svakako doneti odluku o lokdaunu za sve svoje građane.

– Od ponedeljka imamo lokdaun za nevakcinisane, I to su teške mere. Cilj je da brzo smanjimo broj novozaraženih. Ali moram reći više nemamo mnogo mesta za delovanje. Zbog toga sam da se u celoj Austriji uvedu dodatne mere. Ako ne bude doneta odluka, u petak, o lokdaunu na saveznom nivou, onda će to od ponedeljka, na nedelju dana, učiniti Gornja Austrija i Salcburg – , objasnio je on na sednici pokrajinske vlade.

Naglasio je da je cilj da se štiti zdravlje građana i spasu životi.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker