JAPAN POKLONIO OPREMU DOMU ZDRAVLJA: Svilajnački naprednjaci sve spakovali u kombi i “lečili” u stranačkim prostorijama

Lokalni odbor Srpske napredne stranke u Svilajncu protivpravno je ’pozajmio’ medicinsku opremu iz Doma zdravlja kako bi zloupotrebom aparature i osoblja promovisao svoju političku opciju. Natovarivši pun sanitet oni su opremu preneli u prostorije stranke gde pozivaju građane na preventivne preglede fingirajući na taj način humanitarnu akciju.

Foto: FB/OO SNS Svilajnac

Jedan deo osoblja ovog Doma zdravlja takođe su i članovi svilajnačkih naprednjaka, na čelu sa doktorkom Tanjom Toskić-Lalović koja je i poverenica SNS-a. Oni su na najbrutalniji način zloupotrebili javnu svojinu zarad političke promocije vladajuće stranke, tvrdi deo medicinara koji očigledno nije deo najveće stranke u Srbiji.

Naprednjaci su u prostorijama stranke vadili krv penzionerima, radili ultrazvučne preglede, a fotografije otkrivaju da tom prilikom nisu poštovali niti jednu propisanu epidemiološku meru propisanu od strane Ministarstva zdravlja, piše infocentrala.rs.

– Ovde se pre svega radi o krivičnom delu zloupotreba službenog položaja, naprednjaci su uzeli opremu iz Doma zdravlja, instrumente, preneli sve to u kancelariju SNS…ljudi natovarili pun sanitet, koji je inače opština dala na upotrebu Domu zdravlja, državne i opštinske imovine, pre svega imovine građana Svilajnca i odneli da reklamiraju stranku. Ultarzvuk je donacija Vlade Japana, u ugovoru o poklonu piše da ukoliko se aparat zloupotrebi, Vlada Japana ga može uzeti i pokloniti nekom drugom. Zar građani Svilajnca treba da ostanu bez toga zbog samoreklamiranja jednog lokalnog stranačkog odbora? – kažu radnici Doma zdravlja u Svilajncu koji su obavestili pomenuti portal.

Svojim, kako kažu, humanim delom svilajnački naprednjaci pohvalili su se na društvenim mrežama.

– Organizaciji opštinskog odbora Srpske napredne stranke Svilajnac, a uz nesebičnu i svestranu podršku Unije žena, organizovani su zdravstveni preventivni pregledi penzionera sa teritorije opštine Svilajnac. Naši najstariji sugrađani imali su priliku da obave sledeće preglede: merenje šećera u krvi iz kapilarnog uzorka, merenje krvnog pritiska, elektrokardiografiju (EKG) uz interpretaciju nalaza i ultrazvuk stomaka i štitne žlezde.

Foto Infocentrala.rs

U ovoj humanoj akciji ispred Srpske napredne stranke Svilajnac učestvovali su sledeći medicinski radnici: dr Tanja Toskić-Lalović, dr Jasna Milosavljević, dr Milenko Mumović, dr Marijana Slović, dr Nataša Pavlov, medicinske sestre Brankica Radisavljević, Bojana Milošević i Ivana Đokić, kao i laborant Goran Stoilović, sanitarno-ekološki inženjer Jelena Spasojević-Obradović i nutricionista Anita Martić.

Fantastičan odziv naših sugrađana potvrđuje da su opštinski odbor Srpske napredne stranke Svilajnac i Unija žena svojom plemenitošću, stručnošću i dobrom organizacijom pokazali da brinu o svojim najstarijim sugrađanima. Ova akcija je zapravo samo najava niza humanitarnih aktivnosti, jer Svilajnčani svakako to zaslužuju – naveli su članovi SNS na FB stranici Opštinski odbor SNS Svilajnac.

Na kritike Svilajnčana upućene na fejsbuk nalogu SNS, zvanično su napisali da je opština organizovala vakcinaciju u prostorijama škole u selima, pa tako i oni (SNS) mogu da iznesu opremu i organizuju preglede u stranačkim prostorijama.

Iako je državna politika podrazumevala vakcinaciju ne samo u školama već i u tržnim centrima, halama sportova itd kako bi se građani Srbije brže i lakše vakcinisali, svilajnački naprednjaci su nekako shvatili da je to poziv da i oni mogu nešto slično da urade, s tim da zloupotrebe i položaj i imovinu grada i građana.

Medicinski radnici koji očigledno nisu članovi SNS kažu da će slučaj biti prijavljen Ministarstvu zdravlja.

Jedan od komentara na ovu vest otkrio je kako su i ranije u sličnim akcijama učestvovali neki doktori iz Beograda koji su pacijentima izdavali izveštaje mimo protokola, a troškove njihovog boravka snosili su naravno građani Svilajnca.

– U cilju svoje predizborne kampanje garnitura na vlasti u opštini Svilajnac dovodila je doktore iz Beograda u prostorije Doma zdravlja. Pri tome su građani dobijali izveštaje koji su bili bez broja protokola i pečata,faktički neupotrebljivi za dalje lečenje na tercijalnom nivou.Pri tome su ti doktori plaćani pozamašnim svotama novca. Svaki njihov dolazak se završavao večerama, a i to je koštalo građane Svilajnca – stoji u komentaru.

K’O NEKAD U 8

Ne tako davno, prošle godine, vlast je pozvala građane da aplauzom u 20 časova svake večeri iskažu podršku i poštovanje za požrtvovanost medicinara u borbi protiv koronavirusa. Akcija je trajala kratko vreme i nakon toga je jednostavno iščezla.

Problem je što se istinskim herojima i ljudima koji se medicinom bave kao životnim pozivom ispod radara priključuju ovakvi lekari i sestre koji svoju partijsku knjižicu stavljaju na prvo mesto prioriteta. Njih očigledno ne zanima kršenje zakona pre svega, zloupotreba položaja, briga o javnom zdravlju, već se prevashodno trude da među 700.000 članova SNS-a isplivaju kao inovativni drugovi članovi i verni partijski vojnici.

Aplaudirali smo i njima, ali i onima koji primarno operišu pacijente sa kovertama “zahvalnosti”, koji promovišu lekove farmaceutskih korporacija koje im daju bolji poslovni predlog i veći procenat od svakog napisanog recepta. Aplauz su kao svoj osetili i oni koje nije uvredila odluka da se legalizuje korupcija do 500 evra u zemlji gde ogroman broj stanovništva radi za primanja dostojna prosečnom stanovniku Laosa.

Ćutali su lekari godinama na silne korupcije u njihovim institucijama, o nameštenim tenderima i malim platama, na užasne uslove za rad, na nemar države. Sada otvoreno osnivaju političke pokrete, promovišu se političkim delovanjem dok drugi leče napredne penzionere otvoreno obmanjujući javnost lažnim humanitarnim akcijama.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker