PRITISAK NA NAŠ PORTAL: Prete TPKNEWS-u tužbom ako ne ukloni objavu o uhapšenim sinovima požarevačkih biznismena-funkcionera

Advokat Tanja Dosković u ime Stefana Ivanovića iz Požarevca uputila je danas dopis portalu TPKNEWS, u kome nam preti sudskom tužbom, ukoliko u najkraćem mogućem roku ne uklonimo tekst o uhapšenim sinovima poznatih biznismena-funkcionera iz Požarevca.

Foto: iStock

U dopisu se navodi da nije postojao nikakav opravdani interes javnosti da se u tekstu iznese puno ime i prezime uhapšenih zelenaša.

Advokat Tanja Dosković se posebno osvrnula na tekst objavljen 27. juna, pod naslovom “EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo ko su uhapšeni sinovi poznatih biznismena-funkcionera iz Požarevca na Zlatiboru“.

Ona u dopisu dalje navodi da su navedeni navodi u tekstu koji se odnose na uhapšenog Stefana Ivanovića neistiniti, neutemeljeni, uvredljivog sadržaja te su isti imenovanom i njegovoj porodici naneli nematerijalnu štetu koja se ogleda u povredi časti, ugleda, kršenju prava privatnosti, sloboda i prava ličnosti koja za posledicu ima pretrpljene duševne bolove kao i ometanje postupka.

Zatim, advokat Dosković od nas zahteva da uklonimo objavu, jer u protivnom uhapšeni su prinuđeni da njihova prava ostvare putem nadležnog suda kao i naknadu nematerijalne štete, gde nas na kraju podseća da u slučaju uklanjanja objave tužba neće biti podneta.

PRITISAK NA NAŠ PORTAL

Mile Sova, dopisnik i jedan od administratora TPKNEWS kaže da ovakav dopis može da se posmatra kao pritisak na redakciju našeg portala kako dalje ne bismo pratili dešavanja oko uhapšenih tatinih sinova požarevačkih biznismena-funkcionera-zelenaša.

– O daljim potezima u vezi s ovim dopisom odlučićemo posle izjašnjavanja javnosti i konsultacija sa pravnicima – rekao je Sova.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

25 Komentari

  1. Loše vaspitanje i razmaženost je uticalo da se dva mladića ponašaju kao kriminalci, uzimajući pravdu u svoje ruke daleko od svojih domova U njihovom automobilu je pronađen arsenal koji koriste razbojnici. Ako im se ne stane na put oni će za dve tri godine biti opasnost za naš grad i okolinu. Savet za njihove roditelje, dajte im da nešto rade i biće umorni da prave ovakve gluposti koje su iskopirali iz filmova. Bravo za Tpk News, neka vaša objava služi za primer drugima.

  2. Meni je jasno da advokatica radi za novac ali mi nije jasno zasto u svom dopisu nije navela koji je to zakon prekrsen i clan tog zakona? Svako ko se drzne da radi mimo zakona treba da bude stavljen na stub srama pa da sledeci put dobro razmisli sta radi. Drustvo mora da se izbori sa ovakvim slucajevima a javno mnjenje je najbolji sudija. Podrska za TPKNEWS

  3. Podrška za TPK nevs, da Vas nema bili bi slepi i gluvonemi, ovako i mi jadnici saznamo po nešto što od ovih osiljenih kabadahija ne bi nikada. Neka se oni ponašaju časno i pošteno, pa će te i Vi takvu informaciju proslediti. Samo napred i hrabro!

  4. Da nisu ova dva mladića učinila krivično delo njihova imena ne bi bila objavljena na tpk,ne vidim u čemu je problem. Sami su obrukali njihove porodice!

  5. Nemojte ukloniti tekst. Ništa niste slagali, tako da vam sud ne može ništa. Javnost je veoma interesovalo, ko su ti bahati tatini sinovi.

  6. Bravo. Tako rade pravi novinari. Puno ime i prezime za sve koji učine bilo koje krivično delo. Dosta je bilo sakrivanja bogataške dece. Advokatica može da plaši mečku rešetom, za debele pare ona to radi. Roditelji umesto što prete bolje da svoje sinove pošalju na težak fizički rad. Rad je stvorio čoveka a pare probisvete.

  7. Свака вам част што сте објавили њихова имена да знамо од кога да се чувамо. Лично не желим да млади момци оду у затвор али треба да ставе прст на чело и добро размисле шта су урадили. Текст треба да остане

  8. A sto niste objavili i slike kao u Americi. Bravo za TPK! Pustite neka kevću ovi opozicioni advokati, kada pljuju Vučića i njegovog sina, onda sve može

  9. Podrska za TPK NEWS.Bravo kraljevi,jedini portal koji se ne boji da pise o zloupotrebama,lopvluku,kriminalu u Branicevskom okrugu.

  10. Njihove porodice treba da se stide kako su decu vaspitavali a ne da traže da se tekst ukloni. Sramota! Zato ste vi najčitaniji portal u Srbiji,kod vas nema zaštićenih. Bravo za novinare!

  11. Uvek jasno i glasno, pravo u centar! Tekst treba da ostane kao primer drugim mladim ljudima da ne cine to sto su ucinili njegovi vršnjaci. Mislim da je ovo dovoljna kazna za ove mlade lakoverne decake

  12. Predlažem redakciji tpk news da prijavi dotičnu advokaticu policiji zbog pritisaka na nezavisne medije. Istina i samo istina!

  13. Nije ovo Severna Koreja pa da mediji budu cenzurisani? Ili možda jeste samo što mi nismo to još shvatili? Stop diktaturi, živela sloboda govora!

  14. Nažalost u ovoj našoj bestragiji, puno ime i prezime objavi se samo kad osoba nastrada, povredi se, pogine ili bude ubijena…dok se identitet osumnjicenih, uhapsenih ili drugih umesanih u slucajeve koji su do toga doveli – skriva!
    Da nije toga, mozda bi bilo manje neresenih slucajeva jer bi svako mogao da pomogne u resavanju nastalih slucajeva.
    Ovako…narod strada, policija tapka u mestu, javnost je neobavesestena, advokati se bogate, a zlotvori se nasladjuju.
    Da li je moguce da niko ne razume da obican narod ne voli probisvete i problematicne likove vec samo zeli miran zivot u prosperiternom drustvu.

    Zato…sa punim pravom neka se objavljuju imena, a onaj ko nije zgresio nema cega da se plasi.

  15. Podrška Tpknews da uradi ono što misli po sopstvenoj proceni…jer nema bukvalno nikakvu podršku.
    Svaka podrška tuđoj odlučnosti, prihvatanju pripadajućih rizika, transparentnosti i principijelnosti, a koja nema potpisano ime i prezime je…NIŠTA.
    Kakva crna podrška od nekog ko ne sme ni da se potpiše…a daje podršku.
    Pa da ih je 5.000.000.
    Tragikomično.
    Pozdrav za TPK NEWS
    Nenad Čolović

  16. Podrška za TPK news! Zamolio bih redakciju da se obrate za pomoć međunarodnoj organizaciji za zaštitu novinara,pored toga da potraže pomoć od Yucom advokata!
    Ne sme niko da utiče na novinare,ako argumentovano i objektivno izveštavaju!
    Naravno da se razmažena “deca” lokalnih vlastodršca-kabadahija i tajkuna-lopina bune i žele da prođu nekažnjeno, nažalost,proći će nekažnjeno!?!
    Svi vlastodršce-kabadahije i tajkuni-lopine i njihove porodice su UDBA-ŠKE fukare!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker