UHAPŠEN U ITALIJI: Srbin, Jehovin svedok, serijski pljačkaš banaka!

Srpski državljanin Radenko Jovanović (37), koji se nalazio na dve poternice, uhapšen je u Italiji tokom saobraćajne kontrole. On je tom prilikom uspeo čak i da povredi jednog policajca.

Mladić je zaustavljen tokom redovne kontrole i policiji je dao dokumenta koja su bila lažna. Kako su policajci posumnjali da nešto nije u redu, zamolili su ga da krene u policijsku stanicu.

ZAUSTAVLJEN NA AUTI-PUTU

– On je odbio da ostavi otiske pravdajući se da je u sekti Jehovini svedoci i da mu “vera to ne dozvoljava”, a potom je udario policajca – prenose italijanski mediji.

Dosadašnja istraga je pokazala da je „fijat punto“ u kojem je on zaustavljen bio registrovan na čoveka na koga se vodi čak 380 automobila. Lična karta i vozačka dozvola koju je Jovanović pokazao bile su oštećene i izbledele, a izdate su od strane hrvatskih vlasti.

– Proverom se ispostavilo da je reč o lažnim dokumentima i da je muškarac zapravo Radenko Jovanović. Policajci su ga teškom mukom naterali da ostavi otiske, koji su i ukazali da je reč o srpskom državljaninu. Povređenog kolegu, koga je udario, odveli su u bolnicu – navodi se u medijima.

ODBIO POMOĆ LEKARA

Jovanović je takođe sproveden u bolnicu, ali je tamo odbio bilo kakvu pomoć jer se ni to nije slagalo s njegovim verskim uverenjima.

– Ispostavilo se da je on pljačkaš banaka i serijski prevarant za kojim su raspisane dve poternice. Uglavnom je sam radio po Lombardiji, a pljačkao je tako što se predstavljao kao policajac. Prebačen je u zatvor u Novari, a moraće da odsluži dve godine i tri meseca robije zbog ranijih dela. Sada mu se na teret stavlja opiranje hapšenju i napad na službeno lice – naveli su mediji.

TPKNEWS/Kurir/J. Ivić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker