SUTRA 10. JULA: Protest na njivama u Kličevcu zbog izgradnje regionalne deponije

Prema najavama, meštani Kličevca i okolnih sela u nedelju 10. jula organizovaće protest na njivama na kojima Grad Požarevac planira da izgradi regionalnu deponiju.

Na poslednjem skupštinskom zasedanju doneta je odluka o izradi druge izmene i dopune prostornog plana grada Požarevca u delu koji se odnosi na određivanje lokacije za izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom u ataru sela Kličevac.

„Meštani Kličevca, Kurjača, Rečice, Bubušinca, Bradarca, Majilovca i drugih okolnih sela izaći će u nedelju 10. jula u 10 časova, sa svojim traktorima i poljoprivrednom mehanizacijom, na plodne njive koje Gradska skupština želi da pretvori u regionalnu deponiju smeća. Time će iskazati nezadovoljstvo odlukom Gradske skupštine o izmeni Prostornog plana”, navodi se u saopštenju Udruženja “Kličevački idol”.

Najavljeni protest meštana je regularno prijavljen, i zbog toga policija će ga obezbeđivati.

Lapovo je kako je kazao gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, samo međurešenje koje će imati klauzolu u ugovoru. Kada se steknu uslovi da grad Požarevac ima lokaciju za odlaganje smeća ugovor se raskida.

Inače, Bilo je predloga da se regionalna deponija smesti u neku drugu opštinu, a pomenuta sredstva se odnose samo na deponovanje smeća, kada se počne odnositi smeće i iz seoskih sredina biće ga više.

Podsetimo, meštani pomenutih naselja pre godinu dana predali su Gradskoj upravi Požarevac potpise za peticiju protiv izgradnje regionalne deponije i za obustavljanje postupka Javne nabavke izrade Projektne dokumentacije. Tom prilikom dobili su podršku od udruženja pčelara Požarevca kao i od Lovačkog saveza Srbije i drugih udruženja.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Deponija u Lapovu je maska za krađu novca. Skoro sve lokalne deponije u Braničevskom okrugu imaju potpisane ugovore o skladištenju otpada na deponiji u Lapovu. Retko ko vozi otpad tamo i ako vozi, vozi se u malim količinama a piše se deset puta više. Kad vidite da gore deponije znajte da su ih lokalni čelnici namerno zapalili jer vatra guta sve. Sve je to deo pripreme za privatizaciju JKP u Požarevcu i svim opštinama. Privatizacija JKP je jedan od dogovora naprednjacke mafije koja je podržala Pavlovića u Požarevcu, Nedinića u Petrovcu, Rajčića u Kučevu, Safeta u Žagubici, Mijovića u Golupcu i druge. JKP je obećana Joci Gorioniku, Aci i još nekima iz Beograda bliskih Vučiću. Molim tužioca gospođu Dubajić da se pozabavi ovim slučajem?

  2. Ako meštani Kličevca sada dozvole da se izgradi deponija u njihovom selu, gušiće se zauvek u smradu. Zato svi na proteste i nema izgradnje deponije.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker