DEMANT NA TEKST: „Špijun“ iz Petrovca na Mlavi zaradio nanogicu!

Našoj redakciji je stigla molba od Radeta Mitića (70) iz Petrovca na Mlavi, da objavimo demant na tekst: “„ŠPIJUN“ IZ PETROVCA NA MLAVI ZARADIO NANOGICU! Prodavao lične podatke građana Hrvatskim agencijama”, koji je bio objavljen 15. marta na našem portalu:

Rade Mitić/Foto: Privatna arhiva

Njegov demant prenosimo u celosti:

“U zvaničnom tekstu koji sam dobio od Višeg Javnog tužilaštva Požarevac, od Portparola za odnose sa javnošću Nataše Petrović (a koji dostavljam u prilogu) postoji velika razlika u tekstu koji ste objavili:

Najveća greška je da sam dostavljao podatke za lica rodom iz Hrvatske koji žive u Srbiji. Nema nijednog lica koje je nekad živelo u Hrvatskoj. To su sve srbijanci, koji su u Švajcarskoj na osnovu svojih radnih viza sklapali Ugovore sa trgovinskim lancima, uzimali robu koju su u ratama trebali otplaćivati, ali su napuštali Švajcarsku i nisu plaćali svoj dug. Za svako lice posedujem Ugovore koje su sklapali i koliko duguju. Da bi ih preko srpskih advokata tužili, bile su potrebne njihove adrese.

Kada je reč o parnicama, policija u Srbiji, ni našim građanima ni advokatima ne dostavlja adrese tuženika, već ih upućuje na sud, pa sud može da zatraži adresu. Sud kad dobije zahtev, ako nema matičnog broja ne traži od policije adresu i prevarant ostaje nekažnjen, to jest nikada ne otplaćuje svoj dug.

Takođe je NETAČNO da sam sarađivao sa više agencija već samo sa jednom „ADARNA DOO MENAGMENT POTRAŽIVANJA“ ZAGREB, koja je pismeno obaveštavala naše građane i od njih tražila da u više rata izmire svoj dug.

A ako to ne urade angažovala je Srpske advokate da ih tuže. Najveća neistina je da su se informacije koristile za promet nekretnina Srba iz Hrvatske koji žive u Srbiji, jer ja sam dve godine kao policajac proveo na ratištu istočne Slavonije i Like, sa tim ljudima i nikad im ne bih učinio neko zlo, a i zašto bih kad su mi Hrvati u Bjelovaru minirali kuću u kojoj sam ja trebao stradati, ali sam uspeo pobeći u zadnjem času”.

DEMANT PODNOSI: Rade Mitić

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker