SPREMALI UBISTVO KAPETANA: Dve automatske puške ukradene iz policijske stanice u Petrovcu na Mlavi

Afera o kojoj se sa strahom već desetak godina prepričava u Petrovcu na Mlavi, a drskost krađe je ravna ludilu. Ko bi se usudio da pokrade magacin vatrenog oružja u policijskoj stanici u Petrovcu na Mlavi?

Foto: Privatna arhiva

Već deset godina se prepričava kako su dve automatske puške ukradene iz magacina Policijske stanice u Petrovcu na Mlavi. Tadašnji glavni inspektor u policijskoj stanici je bio korumpirani i više puta suspendovani inspektor Siniša Bogdanović Conja, dok referent za oružje i inspektor za strance je bio Conjin kolega i prijatelj Milosavljević Momčilo Ševa, inače diskriminisana i nekoliko puta privoođena osoba u akciji BIA 2018. godine zbog špijunaže i odavanje službenih tajni hrvatskim obaveštajnim agencijama. Preko svojih veza i prijatelja dvojica korumpiranih inspektora su zataškali nekako ovaj slučaj ukradenih pušaka.

U leto 2018. godine Siniša Bogdanović-Conja, odlučio da organizuje i izvrši ubistvo Tomić Slaviše zvanog Kapetan, rodom iz Oreškovice kod Petrovca na Mlavi. Razlog za Kapetanovu egzekuciju, bila je sumnja da poseduje veliki broj informacija u vezi teških krivičnih dela koja je počinio ili bio saučesnik u njima lično korumpirani inspektor Siniša Bogdanović-Conja. Pretpostavljalo se da su i mnogi drugi policijski, opštinski i sudski službenici umešani u raznorazna teška krivična dela.

Javno, na fejsbuk profilu “Prirodni kamen Petrovac” nekoliko meseci su objavljene objave pod nazivom “afera Conja” u kojima su obelodanjene mnogobrojne pljačke, krađe, prikrivena ubistva, istina o “vikendici strave i užasa” u Klokočaru nadomak Petrovca na Mlavi…

Iako su u tim objavama izneti mnogobrojni dokazi, tadašnji načelnik požarevačke uprave i načelnik petrovaške policije nisu reagovali. Iako su bili sigurni da iza tih objava stoji upravo Tomić Slaviša-Kapetan, niko nije smeo da ga privede na informativni razgovor. Plašili su se da ako on da službenu izjavu u vezi svih navedenih krivičnih dela automatski otvara istražni postupak. Na kraju, Conja preuzima stvar u svoje ruke kako bi rešio problem, Kapetan.

Siniša Bogdanović-Conja u pomoć je pozvao Nenada Zozu iz Šetonja, Knežević Uroša-Kneza iz Petrovca na Mlavi i Marka Radonjića-Utoku iz sela Leskovac. Nenad Zoza je registrovani kriminalac, učestvovao je u pucnjavi na malog Pacu narkomana iz Velikog Laola. Knežević Uroš, ozloglašeni petrovački narko diler i narkoman i Miloš Radonjić, profesionalni lopov, tiper i narko diler.

Nenad Zoza je došao svojim džipom kod Conje kući. Inspektor Conja je iz garaže doneo i predao Zozi automatsku pušku. Seli su u džip i otišli u pravcu Conjine “vikendice strave i užasa” u Klokočaru.

Međutim, Tomić Slaviša-Kapetan je već dobio telefonski poziv i upozorenje, identitet osobe koja je Kapetana upozorila poznat redakciji TPKNEWS, u vezi namera petrovačkog inspektora Conje. Pošto je Kapetanov telefon uvek bio podešen na automatsko snimanje on je sačuvao snimak i iste večeri u 20 časova podneo je prijavu požarevačkoj policiji. Izjavu je dao inspektoru Gvozdiću iz Burovca.

Prema saznanju Tomić Slaviše-Kapetana i pojedinih tadašnjih policijskih službenika, automatska puška koju je Conja izneo iz svoje garaže i predao Nenadu Zozi je bila jedna od dve puške koje su pre desetak godina nestale iz policijskog magacina u Petrovcu na Mlavi. Tadašnji načelnik požarevačke Uprave Srđan Lazić, zbog veze sa Dijanom Hrkalović kompletan predmet stavlja u fioku, gde se i dan danas nalazi. Automatska puška se više ne traži, niko se ne procesuira a Tomić Slaviša-Kapetan je izvukao živu glavu.

S obzirom da se zna gde se nalazi jedna od nestalih automatskih puški, gde je druga? I to se isto zna, ali to ostavljamo nadležnim organima da pitaju Conju i Ševu.

Postoji veliki broj podataka i u vezi druge nestale automatske puške iz policijskog magacina u Petrovcu na Mlavi kao i o drugom nestalom oružju gde su umešani i pojedini još uvek aktuelni policijski službenici ali o tome ćemo u narednom nastavku.

(Ekipa tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker