LEČE ZARAŽENE BEOGRAĐANE: Požarevački medicinari poslati na ispomoć u Batajnicu

Zdravstveni radnici iz Požarevca još jednom pokazuju svoju humanost prema pacijentima i solidarnost sa kolegama pa je iz ovdašnjeg Doma zdravlja poslato 15 medicinskih tehničara na ispomoć u Kovid bolnicu u Batajnicu.

Foto: Tanjug

Prema rečima dr Snežane Stojković, direktorke Doma zdravlja Požarevac, medicinski tehničari iz ove zdravstvene ustanove poslati su po nalogu Ministarstva zdravlja u Batajnicu.

– Naši radnici smešteni su u hotelu “Slavija”, hranu dobijaju iz Studentskog centra i imaju besplatan prevoz do Batajnice – , kaže dr Stojković.

Pošto je 17 medicinskih tehničara ranije poslato u Opštu bolnicu Požarevac kao ispomoć, Dom zdravlja je praktično ostao bez 32 radnika.

– Pored toga, 36 medicinskih radnika je kovid pozitivno, 22 lekara. Svakako da to utiče na rad naše ustanove. Teško je ali se trudimo. Da nam grad nije pomogao oko zapošljavanja sedam doktora ne bismo mogli da izdržimo – , rekla je direktorka Doma zdravlja.

Inače, posebne kovid čekaonice u drugim objektima, kao što je hol Centra za kulturu, doprinele su da se smanje redovi ispred ambulante Doma zdravlja ali se broj pacijenata ne smanjuje. Na dnevnom nivou je u proseku od 150 do 180 pregleda.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker