UPOZORENJE GRAĐANIMA: Komunalna inspekcija upozorava građane da srede svoja dvorišta, ili slede kazne!

Komunalna inspekcija upozorava građane Požarevca da su obavezni da svoje dvorišne prostore drže u čistom i urednom stanju. Inače, u protivnom počeće sa kažnjavanjem.

Komunalna inspekcija će vršiti pojačan nadzor tokom maja i juna meseca i svim vlasnicima odnosno korisnicima neuređenog dvorišnog prostora nalagaće da ih o svom trošku urede. U protivnom te radnje će se izvršiti preko drugih lica na teret izvršenika, navodi se u saopštenju.

U saopštenju navode da je zabranjeno narušavati opšti izgled grada zapuštanjem dvorišnog prostora držanjem oštećenih i prljavih ograda, gomilanjem otpada, smeća, postavljanjem neuslovnih objekata za držanje životinja, havarisanih vozila i sl. Vlasnici odnosno korisnici dvorišnih prostora dužni su da se staraju i o čišćenju prostora i dela površine javne namene ispred dvorišnih ograda.

Podsećamo, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je pre nešto manje od mesec dana prilikom obilaska vrtića u Požarevcu kritikovao sve koji ne uređuju zelene površine oko svojih objekata, bilo da su državna ili privatna preduzeća.

Međutim, nigde u saopštenju se ne pominje da istu obavezu imaju i javne institucije.

TPKNEWS/GU Požarevac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker