PELCOVANI ĆUTE I SEJU KORONU: Drastičan porast obolelih u opštini Veliko Gradište

Ceh neodgovornog ponašanja, mahom onih vakcinisanih protiv kovida-19, poslednjih deset dana stiže na naplatu u opštini Veliko Gradiše.

Ilustracija

Naime, Dom zdravlja u Velikom Gradištu, izdalo je saopštenje da je u poslednjih deset dana došlo do drastičnog porasta obolelih od opakog virusa Covid-19, gde od ukupnog broja zaraženih, kako navode u saopštenju, nevakcinisani čine preko 90%, pa zbog toga iz ove ustanove apeluju na građane da budu odgovorni i da se što pre vakcinišu kako bi zaštitili sebe a i druge.

Međutim, onaj ko se vakciniše i veruje da nakon toga može da se ponaša kao pre korone, vara se. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je potvrdio da i vakcinisane osobe mogu da nose iste količine virusa u sebi kao i nevakcinisane, sem što kod vakcinisanih organizam je već spreman na odbranu jer mu je virus poznat pa se lakše i brže odbrane i ne razviju teže ili ikakve simptome, što znači da su i vakcinisani u istoj meri i zarazni, odnosno da mogu zaraziti podjednako veliki broj osoba.

S obzirom da se kod Velikog Gradišta nalazi Srebrno jezero ili kako ga mnogi smatraju za “Srpsko more”, a turiste privlači upravo njegova lepota, ali i brojne manifestacije, koje su, kako su naveli i sami čelnici ove opštine, održane uz poštovanje svih epidemioloških mera, što znači da je prostor održavanja manifestacije bio ograđen po obimu u dužini, a posetioci su mogli da ulaze samo na postavljenim punktovima gde su bili prisutni pripadnici obezbeđenja, zdravstveni radnici, kovid redari i pripadnici MUP-a koji su kontrolisali.

U prostoru održavanja manifestacije mogla su da uđu samo lica sa potvrdom o vakcinaciji ili potvrdom o preležanom COVID-u, dok nevakcinisana lica mogla su da uđu samo uz potvrdu o negativnom PCR testu ili sa negativnim brzim antigenskim testom.

Screenshot

Međutim, iako su, kako tvrde čelnici opštine Veliko Gradište preduzete sve epidemiološke mere koje je naložio krizni štab i Vlada Srbije, desetak dana nakon završenih manifestacija došlo je do drastičnog porasta obolelih od opakog virusa Covid-19.

KAKO SE KOVID PONOVO PROŠIRIO?

S obzirom da su, kako tvrde čelnici opštine Veliko Gradište, preduzete sve epidemiološke mere koje je naložio krizni štab i Vlada Srbije, a koje se odnose na održavanje manifestacija, dolazimo do zaključka da nevakcinisani nisu uzročnici širenja kovida, s obzirom da nisu mogli da pristupe ni jednoj manifestacija bez potvrde o negativnom PCR testu ili negativnog brzog antigenskog testa.

Dakle, jedino logično objašnjenje ponovnog naglog skoka obolelih, jeste da je neko od vakcinisanih proširio zarazu. Samo su vakcinisani uz potvrdu o vakcinaciji na manifestacijama ulazili bez ikakvih kontrola. Stoga možemo da se nadovežemo na saopštenje Doma zdravlja i da apelujemo na građane da budu odgovorni i da se što pre vakcinišu kako bi bez ikakvih zabrana i ograničenja mogli da šire koronu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U Kučevu se ne održava nikakva manifestacija (sem što se ide po radni nalog kod gazde Perišića) pa opet ima veliki broj zaraženih s obzirom na broj stanovnika. Da napominjem da i odbornici redovno idu po svoju porciju tj na ručak kod svog gazde, a šta se dalje dešava presuditi sami?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker