LAŽIRALA SMRT RODITELJA: Srpkinja pričom “jadnice” ojadila bečliju za skoro 90.000 evra!

Mladoj srpskoj državljanki (26) iz Beča počelo je suđenje zbog sumnje da je ubedljivom pričom “jadnice” uspela da izvuče od dvojice muškaraca čak 90.000 evra!

Foto: Ilustracija/Profimedia

Na pitanje porote na šta je trošila toliki novac, izjavila je na kupovinu jer voli šoping.

Sumnja se da je lažirala svoj identitet i lične tragedije da bi izvukla finansijsku pomoć od dvojice muškaraca. Od muškarca iz Beča uzela je 88.400 evra, a zatim je nestala, dok je od mladog studenta uzela 450 evra. Međutim, studentu je bila sumnjiva i uspeo je da je raskrinka.

Prema rečima tužioca, majka troje dece je 2018. godine prišla muškarcu (62) ispred Univerziteta u Beču, rekavši mu lažno ime i molila ga da li može da dobije posao spremačice, jer više nije mogla da plaća stanarinu. Nažalost, nije bilo posla za nju, ali je bio impresioniran njenim šarmom i ubedljivošću, pa joj je ponudio 300 evra da plati stanarinu – navodno se navodi u tužilaštvu, i dodaje da je posle toga više puta kontaktirala s tim muškarcem prosipajući mu tužnu priču i tražeći još novca.

– Rekla je da joj je umrla majka i da nema novca za sahranu. Muškarac joj je dao tada 25.000 evra u gotovom. Mesec dana kasnije tvrdila je da duguje banci i komšijama, pa joj je ponovo dao nekoliko hiljada evra. Zatim je 2019. godine rekla da joj treba novac za hitnu operaciju, a da ima i potraživanja banke zbog imovine majke koja je preminula. Obećavala je da će mu vratiti novac čim proda maminu imovinu. Na kraju je nestala sa 88.400 evra, a Bečlija je nije video sve do suđenja – tvrde mediji.

Na pitanje tužioca na šta je trošila toliki novac, ona je odgovorila kao iz rukava.

– Na mene. Kupovala sam, kupovala sam – odgovorila je bez trunke srama.

Po istom principu je pokušala da obrlati i mladog studenta, međutim, tada je pala.

– Ona je razgovarala sa svojim vršnjakom i zamolila ga za pomoć. Ponovo se predstavila lažnim imenom, da ne može da plaća stanarinu, da ima tešku sudbinu. Student je rekao: “Imala je vrlo očajan izraz lica i ostavila je jak utisak.” Dao joj je 450 evra. Posle nekog vremena ponovo ga je kontaktirala da joj da pare i on je odlučio da je proveri. Odvezao se do adrese za koju je tvrdila da živi, posle čega je utvrdio da ona tu ne stanuje. Pozvao je policiju, a zatim je u dogovoru sa službenicima ugovorio s njom sastanak u parku. Tada je uhapšena – tvrde svedoci.

Ročište je bilo odloženo, jer penzioner zbog bolesti nije mogao da dođe u sud i da svoj iskaz u svojstvu svedoka.

TVRDI DA JE STARAC BIO ZALJUBLJEN U NJU

Osim novca, prevareni stariji muškarac je devojci navodno davao i poklone. Ona tvrdi da je bio zaljubljen u nju.

– Starac je mladoj ženi kupovao poklone, a kupio joj je i skupocenu torbu. Ona tvrdi da ju je voleo. Čak je hteo da se razvede od svoje žene zbog mene. Na pitanje tužioca zašto je penzioneru dala pogrešno ime i adresu, rekla je da je “pogrešila” – navodi tužilaštvo.

LAŽIRALA SMRT RODITELJA

Pošto je od penzionera uzela novac zbog pokojne majke, tužilac ju je pitao da li su joj roditelji uopšte živi.

– Rekla je da joj nisu živi roditelji, što je bila još jedna laž. Njoj su čak živi i baka i deka, koji su odličnog zdravlja – navode austrijski mediji.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nije u pitanju Srpkinja, već samo srpska državljanka. Živim u Austriji preko 30 godina i znam da se tim trikovima služe Ciganke Čergarke. One su svetlije puti, pa se mogu prepoznati samo po jednom detalju. Obavezno nose suknju ispod kolena. Ne nose kraću, a takođe ni pantalone. Ko zna koliko su mi puta prilazile sa raznim pričama. Uvek sam im na srpskom rekao, da se ja na te priče ne “palim”, nako čega bi se brzo udaljile.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker