DA LI SE TO SPREMA NARODNA BUNA? “Mijoviću lopove gde su naše pare!”

Kada u kavezu „Zlatnog doba”, kreneš sa odvikavanjima u čoporu od ljudi, recimo od navike samosažaljevanja, pa se sa desetak drugara hrabro i konkretno javno razračunavaš sa sopstvenim strahovima, vlasnici vlasti tada su u panici.

Dr. Mijović Nebojša, predsednik opštine Golubac/Foto: Screenshot

Ovih dana, našoj redakciji, obratila se grupa meštana više naselja iz opštine Golubac, sa molbom da uputimo javni poziv nadležnima u ovoj zemlji da se ispita gde je nestao njihov novac.

Naime, kako tvrde meštani, njima je oduzeto zemljište zarad izgradnje vetro parka i saobraćajnice za potrebe istog, a opština Golubac je imala aktivnu ulogu u svemu tome.

Novac namenjen za odštetu vlasnicima pomenutog zemljišta uplaćen je u budžet opštine još 2016. godine. Opština je po zakonu o lokalnoj samoupravi bila u obavezi da isti isplati vlasnicima u roku od 30. dana.

Međutim, po tvrdnjama meštana vlasnika oduzetih parcela, opština Golubac im novac, ni posle šest godina, još uvek nije uplatila. Naprotiv, kako kažu, jedino je novac dobio jedan vlasnik blizak predsedniku opštine Golubac, za svoj vinograd.

– Mijoviću lopove gde su naše pare, gde je policija, zašto ćuti tužilaštvo, gde je državni revizor – pitaju se ogorčeni meštani, i zaključuju da jedino rešenje koje im za sada preostaje jeste tužba građana protiv opštine ili “Narodna buna” kako bi se Crnogorac oterao iz opštine tamo odakle je i došao.

Dakle, optimizam među prosečnim svetom raste, ima volje, ima ljudi spremnih za akciju, ima načina da se zlo vlasnika vlasti, kao posledica straha i samosažaljenja, zauvek ukloni iz života građana jedne od skoro najsiromašnijih opština Braničevskog okruga.

(Tpknews.com/M.S.)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Kako gde su pare. A apartmani Mijovića, pa sada apartmane zida i šurak Kurta verovatno od plate jer ništa od imovine prodao nije, izdržavanje švalerki, vozni parkovi poslušnika…. Spisak je po dugačak. Vreme je za narodnu bunu ali ne samo da se lopovi oteraju sa vlasti već da se izvrši temeljno češljanje njihovog poslovanja i da plenidbom njihove imovine Opštini tj. narodu bude vraćeno do zadnjeg dinara sve što su pokrali. Ujedno da se izvrši i revizija nepotrebno zaposlenih koji su na grbači naroda gokubačke opštine kao i revizija svih diploma zaposlenih u javnom sektoru. Pošto policija a i sudstvo neće da reaguju treba se otići direktno kod Vučića i reći mu koga podržava a i da će narod masovno ustati i protiv njega ako lopuže ne pohapsi. Nema narode razloga za strah jer istinu niko ne može pobediti. Ustajte Golubačko roblje bitka počinje.

  2. Veoma su zanimljivi ovi dođoši, prihvatamo ih ljudski, pomažemo ih svemu a oni kad se malo osile počinju polako da nas jašu. Mogu slobodno da konstantujem da su glavne kolovođe u sve malverzacije. Za dođoše mora da bude sve, posao za svakog, posebno rukovodeći poslovi a za nas koji smo rođeni ovde baš nikog ne interesuje.

  3. Dođoši su na ceni i u Kučevu. Nismo ih hteli ali je Vučić poslao Belivukove batinaše i morali smo da pristanemo. A, da Vučić nije ništa znao o tome, Jadničak tako je nevin, ovi oko njega ništa ne valjaju. Doduše crnogorska veza je vukla konce u Golupcu i Kučevu: Jokić-Mijović-Perišić. Vučićevi su poreklom iz Bosne i Hercegovine

  4. Do bune će sigurno doći jednog dana, jer narod više ne može da trpi ovoliki lopovluk. Gde bi nam bio kraj kad bi se u ovoj državi radilo pošteno, kad ne bi bilo kriminala, korupcije itd.

  5. I Bog i djavo dodju po svoje. Mijoviću će oboje istovremeno i to uskoro jer i oni rade po skraćenom postupku. Mnogo se bagre namnožilo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker