OGLASILA SE NASTAVNICA ENGLESKOG IZ GRADIŠTA: “Ubo me je bojicom u oko, ošamarila sam ga u samoodbarni”

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu vodi istragu protiv nastavnice koja se tereti da je 3. februara u prostorijama vrtića u okolini Velikog Gradišta ošamarila dečaka (6), a osumnjičena je da je počinila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Foto: Screnshot/Facebook

Ona je priznala da je do incidenta nažalost došlo, i ispričala za medije šta se tačno desilo.

– Ovaj posao radim 20 godina i ovako nešto mi se nikada nije dogodilo! Toj dečici, tačnije njima petoro držim engleski jezik jednom nedeljno i to 45 minuta, a tog dana desilo se niz događaja. Tokom časa dva dečaka, među kojima je i dečak kog sam slučajno udarila sve vreme su se šutirala, gurala, udarala, pa su čak i skakala jedan drugom po glavi – kaže nastavnica.

Nastavnica dalje objašnjava da je nakon tog njihovog ponašanja morala da reaguje.

– Dečake sam poslala kod vaspitačice kako bi ona uspela da ih smiri, ali su je oni molili da se vrate uz izgovor da mnogo vole engleski, pa su vraćeni na čas. Međutim, nisu se smirili. Dečak kog sam slučajno udarila je celim telom skakao po dečaku koji je sedeo pored njega, levim obrazom se trljao o to dete, koje je počelo da jauče. Uzela sam dečaka i stavila ga da sedne do sebe.

Lucija Dimitrijević tvrdi da je nakon toga usledio incident.

– Dečaka sam stavila pored sebe i u jednom trenutku iz nepoznatog razloga ubo me je bojicom u oko! U trenutku sam se uplašila, oslepela i ostala u šoku i tada sam refleksno u samoodbrani reagovala i udarila dečaka. Priberem se, ali i dalje ne vidim na to oko, pa sam onda uzela dečaka za ruku i povela ga kod vaspitačice kako bi joj objasnili šta se dogodilo. Dečak nije plakao, videlo se da se uplašio i da čeka kaznu za ono što je uradio – kaže osumnjičena nastavnica.

Ona dalje objašnjava da je vaspitačica pozvala oca dečaka.

– Vaspitačica se uplašila kad je videla dečaka, ali ja nisam sigurna da li sam mu nanela toliko crvenilo od šamara, ili je ono od prethodnog trljanja i udaranja sa dečakom – kaže ona i dodaje da je otac dečaka ubrzo došao u vrtić.

– Ja sam vaspitačici rekla: “Ja ću bez oka da ostanem, zovi oca deteta da ispričam šta se desilo.” Tada me je vespitačica pitala: “Zašto mu je obraz crven?” i ja sam rekla da sam ga slučajno udarila.

Dečak je, kako navodi nastavnica, sve vreme čekao oca bez reakcije, a ona je ostala pored njega da objasni ocu kako i na koji način je došlo do kontakta.

– Otac je došao potpuno smireno i dete je počelo da plače kada je videlo oca, koje mu se obratilo rečima: “Šta ćemo da radimo, napravio si problem i meni i nasatavanici?”, a potom je uzeo mobilni telefon i počeo da slikava dete uz obrazloženje da to šalje njegovoj supruzi. Tada mi se dečakov otac obratio rečima: “Imaš sreće što moja žena nije došla, nego ja, videla bi šta bi ti ona uradila.” Nije mi dozvoljavao da mu objasnim kako je došlo do šamara – kaže osumnjičena nastavnica.

Ona navodi da je potom zvala direktorku vrtića, da joj objasni šta se dogodilo, ali je ona već obaveštena o minulom incidentu. Takođe, Dimitrijević je za medije kazala da potom odlazi u policiju i do detalja objašnjava kako se sve dogodilo. Nastavnica engleskoj jezika navela je i da joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo, da joj je skočio pritisak i da je dobila šećer od stresa.

– Pet dana sam bila onesposobljena za rad, nisam mogla da ustanem iz kreveta, a lekar mi je rekao da sam dobro prošla i da je sva sreća što nisam ostala bez oka – kaže Dimitrijević i dodaje da je veoma sumnjivo kako je detetu ostalo crvenilo na licu i to nekoliko sata kasnije kada je njegov otac upao u Dom zdravlja u Veliko Gradište sa detetom.

– Kako je ostalo tako jako crvenilo, nakon nekoliko sati, kada je bilo blago rumeno lice kada sam ga slučajno i refleksno udarila. Očekujem od nadležnih da sve ispitaju do detalja – kaže ona.

(Tpknews.com/Kurir)

4 Komentari

  1. Nastavnice, ovu priču kao da je sastavila blago retardirana osoba. Mnogo bi poštenije i iskrenije bilo da si rekla:”Dete je bilo drsko i bezobrazno i zato sam mu udarila šamar”.

  2. Idealizovati svoju decu je greška koju su mnogi roditelji skupo platili isto kao i slepo verovanje deci. Pre sve ove halabuke trebalo je ispitati i decu koja su bila prisutna na času pa tek onda pisati o ovom dogadjaju. Ne branim nastavnicu ali činjenica je da su deca sve više nevaspitana, drska i nasilna jer im roditelji ne posvećuju dovoljno ni pažnje, ljubavi i vaspitanja. Moderno je da se deci kupuju mobilni, tableti i da umesto da se igraju sa drugom decom napolju vreme provode igrajući igrice prepune nasilja. Još je gore što mnoga deca sa roditeljima prate rijaliti programe i to im postaje primer ponašanja o rečnika. Ceh ovog pomodarstva plate ili druga deca ili prosvetni radnici koji postaju žrtve nasilne i poremećene dece. Celo društvo u Srbiji je izgubilo osnovne moralne vrednosti pa nije ni čudo što su deca i omladina takva kakva su.

    1. Jaooo, ja bi je pozvala i moje da išamara, jer na moje molbe i predloge ne reaguje. Decu više ne možemo da vaspitamo a očekuje se od nas da budu dobra i poslušna.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker