DETE U BOLNICU PRIMLJENO SA TEŠKOM TRAUMOM: Bračni par iz Srbije uhapšen u Beču zbog smrti svoje bebe!

Mladi bračni par iz Srbije uhapšen je u četvrtak uveče u Beču pod sumnjom da su krivi za smrt svog tromesečnog sinčića, koji je početkom februara primljen u bolnicu u teškom stanju zbog povreda glave, ali i preloma kostiju.

Foto: Shutterstock

Austrijski mediji izveštavaju da je majka svoju bebu, bez svesti, donela u bolnicu početkom februara, a da je beba i pored napora lekara ubrzo preminula.

– Pretpostavlja se da je beba, rođena u novembru 2023. godine, umrla zbog nasilja. Naime sve ukazuje da je beba umrla zbog sindroma protrešene bebe i da je zadobila potres mozga ali i brojne frakture kostiju, zbog čega je i naložena obdukcija. Otac (29) i majka (26) su privedeni u stanicu, sumnjiče se za ubistvo i zakazano je njihovo saslušanje. Oni zbog šoka u prvom trenutku nisu mogli da kažu šta se desilo i kako je njihova beba zadobila povrede od kojih je preminula – objasnio je izvor iz istrage za medije u Austriji.

Inače kako izveštavaju austrijski mediji ovaj bračni par ima i dvogodišnju ćerkicu koja je nakon njihovog hapšenja smeštena u hraniteljsku porodicu.

Portparolka bečkog javnog tužilaštva Nina Busek rekla je da se, posle uvida u prvobitne policijske izveštaje i dostavljenu bolničku dokumentaciju, došlo do zaključka “da postoji odgovarajuća sumnja” protiv oca (29) i majke (26). Njih dvoje još nisu saslušani u svojstvu optuženih jer, kako je policija navela, i dalje su u šoku nakon smrti sina.

Majka je sina dovela u subotu 3. februara u bečku Opštu bolnicu. Beba je bila potresena i sa teškim povredama mozga, a lekari su odmah pozvali i policiju. Počela je borba za bebin život iako prilikom prijema je imala prelome kostiju i nije imalo moždane funkcije. Dan posle prijema, ipak, beba je isključena sa aparata i kriminalistička policija započela je istragu.

– Bolnica je izrazila prvobitnu sumnju da je beba mučena. Naložena je obdukcija kako bi se utvrdile sve činjenice o smrti. Sada sve zavisi od obducenata – objasnila je portparolka bečkog tužilaštva Nina Busek.

Iz tužilaštva su naveli da im je porodica bebe poznata od ranije, a posebno službama za zaštitu dece i omladine, ali ne zbog nasilja ili maltretiranja dece. Bračni par ima i dvogodišnju ćerku koje više ne živi sa njima jer roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti da je izdržavaju. Zbog novčane podrške su se u martu 2023. i obratili porodičnom centru za socijalni rad za decu i mlade.

Procedura je trajala do maja, ali je prekinuta jer se roditelji, po savetu pravnog zastupnika, više nikada nisu pojavili na raspravi o daljoj sudbini njihovog deteta. Tako je devojčica u početku bila smeštena kod tetke, a posle kod hranitelja. Nadležne služba za brigu o deci i omladini sada pokušavaju da utvrde ko od rođaka devojčice može da se stara o njoj.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker