ZDRAVSTVENA DIKTATURA: Medicinari u Kučevu na posao uz negativan PCR test o svom trošku

Pandemija korona virusa promenila je način života u celom svetu. Svaku državu je pogodilo po neko zlo, samo su se na Srbiju sručila sva.

Dom zdravlja Kučevo

Rukovodstvo Doma zdravlja u Kučevu, i pored toga što još nije donet zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida, zahteva da svi zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, moraju svakog trećeg dana o svom trošku uraditi PCR test pre povratka na posao.

Ovakvu odluku rukovodstva Doma zdravlja u Kučevu je kao „krajnje suludu“ odbacio jedan od medicinara ove zdravstvene ustanove od koga se zahteva da svaki put pre povratka na posao prikaže rezultate testa koji ne sme biti stariji od 48 časova iako ima rešenje koje mu je izdaoto od strane Vojno-medicinske akademije – VMA, da zbog alergije na penicilin ne sme da primi ni jednu vakcinu.

– Svi zaposleni u zdravstvu obavljaju posao od javnog značaja isto kao i predsednik i drugi državni funkcioneri. Da li prilikom poseta naših državnika zemljama koje zahtevaju obavezan PCR test oni to plaćaju o svom trošku? Naravno da ne, jer im je to u opisu posla – , kaže za TPKNEWS naš sagovornik koji je zatražio anonimnost zbog torture kroz koju trenutno prolazi.

Naš sagovornik ocenio je da je „jedino logično da PCR test na korona virus bude neophodan, ali besplatan“.

– Sada, kada je poče novi talas virusa korona, zdravstvenim radnicima se nameće ovaj besmisleni izdatak. Naravno da podržavam što veći obim vakcinacije, ali ovo nije način kojim bi se to postiglo. Briga o pacijentima je na prvom mestu, ali rukovodstvu Doma zdravlja u Kučevu, izgleda da profit stoji u prvi plan – , smatra naš sagovornik.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. U Domu zdravlja Kučevo je katastrofalna situacija. Posle hapšenja naših nedužnih kolega situacija je postala neizdrživa. Direktorka Emina je uvela pravu diktaturu. Plaši se i od muve. Umesto da uhapse direktorki i Acu Karatistu koji su glavni krivci za sve što se dešava u Domu zdravlja, oni udaraju na najslabije karike u lancu medicinske sestre koje su morale da rade po njihovoj direktivi inače bi izgubili posao.

  2. Kako se ponaša Aca Karatista u Kučevu, tako se nisu ponašali ni čuvari logora u Aušvicu. On sa osnovnom školom se razume u sve pa i u medicinu. Pre neki dan meri trotoare sa radnicima komunalnog. Idiot je umislio da je celo Kučevo njegovo a ne vidi da uskoro će mu biti oduzet i hotel koji nije njegov. Muka mi je da prolazim pored hotela i slušam njegovo dranje kako bi skrenuo pažnju na njegovu važnost.

  3. Ermina nije direktorka doma zdravlja u Kučevu,za sve se pita Perišić,verovatno je njemu pala na pamet ova suluda ideja. Predlažem svim medicinskim sestrama da što pre napuste Srbiju i odu u Nemačku da im konačno svane.

  4. Po vama onaj smotani predsednik opstine Rajcic se ne pita nista a zna da ide na bankomat svakog prvog u mesecu po lovu. Nikad gora situacija nije bila u Kucevu. Na sta ce ovo da izadje Bog dragi da nas sacuva od ovih vucibatina

    1. Bravo Azra, samo je to rešenje. Najveći problem Kučevljana je Aca Karatista koji je dodjoš iz Crne Gore i koji se iživljava nad svima. Nije on jači od naroda. To sto se druži sa kriminalcima neće da ga spasi od besa potlacenih Kučevljana.Kucevo bi bilo lepo mesto za život samo treba skresati rogove biku sa terase hotela. U prvoj polovini septembra kreću protesti i smena Acinih potrčka koje on posle moze da zaposli kao konobare u hotel ako ga bude više imao.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker