KUĆNI ZATVOR ZBOG RAZBOJNIŠTVA: U gaćama sa turbanom na glavu oljačkao kladionicu u Velikom Gradištu

Ivan Petronijević (32) iz sela Vinci kod Golupca, osuđen je pravosnažno, prema prethodnom sporazumu, na godinu dana kućnog zatvora uz elektronsko praćenje, jer je 12. septembra izvršio razbojništvo.

On je pred osnovnim tužiocem u Velikom Gradištu priznao delo za koje se tereti i sam predložio da mu se presudi na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Na predlog tužioca, Osnovni sud prihvatio je i verifikovao ovaj sporazum.

Petronijević je osuđen jer je 12. septembra, u 6,28, izvršio razbojništvo nad radnicom kockarnice „Koloseum gejm“, u Ulici kneza Lazara u Velikom Gradištu, u kojoj je prethodne noći na aparatima za igru izgubio 50.000 dinara ukradenih od roditelja. Pre ulaska, on je skinuo odeću sa sebe i ostao samo u gaćama-boksericama i čarapama, stavio je turban napravljen od peškira na glavu i uzeo ključ za odvijanje šrafova na auto točkovima. Tim ključem on je zapretio radnici da će da je pretuče, pa mu je ona iz kase dala ceo pazar, 130.000 dinara. Posle razbojništa, seo je u auto marke „mercedes 123“, vlasništvo njegovih roditelja, i pobegao.

Međutim, snimile su ga nadzorne kamere sa kockarnice, pa je ubrzo uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Pretresom kuće pronađeno je garderova u kojoj je bio, ključ kojim je pretio radnici kockarnice I deo novca u iznosu od 50.000 dinara, kojim je “obeštetio” svoje roditelje ali ne i ostatak novca. Ostatak novca toga dana, pre hapšenja, potrošio je na aparatima za sreću u jednoj kockarnici u Golupcu. Njegovi roditelji kasnije su nadoknadili celu ukradenu sumu.

Prilikom donošenja presude, uzeto je u obzir da on do sada nije bio osuđivan i da je otac dva maloletna deteta. Oštećena radnica upućena je na parnicu radi naplate naknade zbog pretrpljenog straha.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker