HRVATSKA NE DIŽE RAMPU ZA GRAĐANE SRBIJE: Ko krene u Hrvatsku, treba mu test, a rizikuje i batine

Nikako nije pametno da Srbi tamo letuju jer je to zemlja mržnje i netrpeljivosti prema svemu što je srpsko, upozorio je Miodrag Linta.

Hrvatska je u subotu produžila zabranu ulaska na svoju teritoriju svim državljanima Srbije, osim ako ne putuju turistički, poslovno ili radi školovanja, kad im je potreban negativan PCR test na koronu ne stariji od 48 sati ili obavezna izolacija od 14 dana.

Sudeći po nedavnim incidentu, Srbi se u na odmoru u „lijepoj njihovoj“ neće provesti baš najbolje, a može se desiti i da iz čista mira dobiju batine, kao što se to desilo Saši V., o čemu su mediji pisali.

NIZ INCIDENATA

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je juče da je zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju, produžena „s obzirom na epidemiološku situaciju u susedstvu“, ali i objasnio da to ipak ne znači blokadu granica i da postoje određeni izuzeci kad se radi o turističkim, poslovnim ili državnim interesima, te kad se radi o osobama koje putuju zbog školovanja, da se onda može ući uz negativan PCR test ne stariji od 14 dana.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ipak upozorava da nikako nije pametno da Srbi letuju u Hrvatskoj jer iako je članica EU, „to je zemlja mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko“.

– Ovaj poslednji je samo jedan u nizu incidenata, a imamo bezbroj dokaza za to, čak 10.000 ustaških grafita širom Hrvatske, poruke mržnje na zidovima, razbijene šoferšajbne automobila sa srpskim tablicama, uništavanje srpske imovine i bezbroj napada na Srbe. Govor mržnje zastupljen je i na hrvatskom javnom servisu, od državnih zvaničnika i katoličkih sveštenika. Počinioci ili nalogodavci napada na Srbe nikad nisu izvedeni pred lice pravde ili adekvatno sankcionisani ili bar osuđeni u javnosti – rekao je Linta.

ŽRTVA NACIONALISTA

Podsetimo, Saša V. (30), Srbin iz austrijskog Linca, brutalno je pretučen u prošlu sredu oko 19 sati u Baškoj Vodi dok je hranu iz restorana nosio supruzi koja je na plaži čuvala njihove dve devojčice. Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni reč, pa su upravo zato on i supruga uvereni da je jedini razlog mogao biti tetovaža grba beogradskog kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu i pravoslavni krst na listu desne noge.

USLOVI ULASKA U HRVATSKU

Izuzeci od zabrane ulaska u Hrvatsku su osobe koje tamo idu zbog turističkih ili poslovnih razloga ili radi školovanja, ali samo uz negativan nalaz PCR na koronavirus ne stariji od 48 sati (računajući od uzimanja brisa do dolaska na granični prielaz) ili uz obavezu samoizolacije od 14 dana. Ako je testu istekao rok od 48 sati, biće im dozvoljen ulazak uz meru samoizolacije i ponovnog testiranja u Hrvatskoj.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker