NA SNAZI CRVENI I NARANDŽASTI METEO-ALARM: Pred nama dva dana sa obilnim padavinama

U Srbiji se, nakon jučerašnjeg nevremena širom zemlje, i danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Foto: Ilustracija

Sredinom dana, posle podne i uveče lokalna pojava nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu se veća količina padavina očekuje u Bačkoj, Sremu i delovima zapadne Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 25 do 29, a samo na istoku toplije, do 32 stepena.

U Braničevskom okrugu, kiša moguća pre podne, pljuskovi i grmljavina od sredine dana, temperatura do 27 stepeni.

U Bačkoj, Sremu i Zapadnoj Srbiji je na snazi crveni meteo-alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

NESTABILNO I U UTORAK

Slično, nestabilno i kišovito, biće i u utorak. Obilnije padavine se očekuju u prvom delu dana. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Od srede stabilizacija vremena sa više sunčanih intervala. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 29 stepeni.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker