ĐURAKOVO-POPOVAC: Jedno selo dva imena, svađa traje već 100 godina, i dali su zavet da nemaju seks s neprijateljem (VIDEO)

Đurakovo-Popovac je neobično selo nadomak Velikog Gradišta u kom živi jedva 100 ljudi. Međutim, nije ovo selo neobično zbog toga, već zato što poslednjih 100 godina ima dva imena. Ni manjeg mesta, ni većeg problema.

djurakovo-popovac

Na samom ulazu u Đurakovo-Popovac jasno je da se radi o velikoj zavadi. Naime, celo selo čini samo jedna ulica koju su meštani podelili na dva dela. Jedan kraj ulice nazvali su Đurakovo, a drugi kraj Popovac

Kada i zašto je do ove podele došlo, to niko ne zna. Tek, jedno selo ima dva imena, dve škole, dva fudbalska terena, jedno groblje i jednu mesnu zajednicu. Ona, doduše, služi samo kao prostorija u kojoj se meštani dva dela sela svađaju.

Iako ne znaju otkud im dva imena, rešenje 100-godišnje zajednice možda leži u podeli stanovništva koje tu živi. U Đurakovu tvrde da su oni Srbi, a da u Popovcu žive Vlasi. Problem je što u Popovcu kažu da su oni Srbi, a u Đurakovu Vlasi.

Razmirice idu toliko daleko da je devojkama iz jednog dela sela zabranjeno da se zaljube u momke iz drugog dela.

O međusobnoj netrpeljivosti govori i to što su obe strane davno tražile da im u ličnoj karti piše samo ime onog dela sela u kome žive. Iako im je to odobreno, svađe su i dalje prisutne.

TPKNEWS/Telegraf.rs/Jasmina Stakić

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker