TRAGEDIJA PORODICE MITROVIĆ: Italijanska policija i tužilaštvo ispituje sumnjivu smrt malog Danijela (15) iz Leskovca

Danijel Mitrović (15), čija je porodica poreklom iz Leskovca, preminuo je u italijanskom gradu Tijeni od navodne embolije pluća nakon što je punih 40 dana nosio gips na nozi i pio lekove protiv zgrušavanja krvi.

Danijel Mitrović i njegova sestra Jovana

Danijelova majka Nataša Mitrović milsli da je smrt njenog sina izazvana nesavesnim lečenjem polomljenog zgloba i kaže da je osoblje u bolnici primetilo da mu je noga otečena nakon skidanja gipsa, ali ga je doktor samo gledao u rendgenske snimke.

„Rekao je da je noga lepo zarasla, kao i da bi trebalo da nosi kraći gips još neko vreme. Nakon toga su sestra i tehničar stavili gips i naš sin je otišao kući“, kazala je Nataša.

Prema njenim rečima, Danijelu je kobne srede bilo dobro, večerao je sa sestrom, a pozlilo mu je kada je krenuo na spavanja.

„Jovana ga je pitala zašto teško diše, pritrčala sam i videla da je bled. Izmerili smo mu pritisak dok smo čekali Hitnu pomoć, otkucaji srca su mu bili 60. Nas dvoje smo otišli sanitetom do bolnice, sve vreme je bio svestan i komunikativan“, kaže majka dečaka.

Međutim, u bolnici je došlo do naglog pogoršanja dečakovog stanja.

„Lekar mi je rekao da mu je krenuo tromb i da se zaustavio u plućima. To je navodno utvrđeno kasnije obdukcijom. Odakle tromb kad je Danije po proceduri zbog preloma 40 dana primao injekcije protiv zgrušavanja“, pita se Nataša dodajući da se u slučaj uključila policija nakon članka u lokalnim novinama

O svemu je obavešteno i tužilaštvo, koje je poslalo svoje eksperte.

„Sumnjivo je i što je obdukciju radio patolog iz te bolnice, što nije praksa. Sumnjamo da je smrt izazvalo nesavesno lečenje zgloba“, kaže majka preminulog dečaka.

Danijelova sestra Jovana je izrazila svoju tugu na Fejsbuku:

“Danijel, ljubavi moja, zašto si hteo da odeš tako brzo? Zašto si ostavio mamu i tatu? Ja sam ovde i plačem celu noć misleći da je to samo loša noćna mora. Još uvek sam u neverici. Nisi mi dozvolio čak ni da te pozdravim, a ustvari ti nisi tu, nisi više u toj sobi da igras ps4, nisi više tu da me pozoveš hiljadu puta da bi me nešto pitao, nisi više tu da mi loše odgovoriš kada ti tražim tablet, nisi više tu da kada se uveče uplašiš i tražis od mene da zatvorim vrata. Ljubavi moja, tvoja velika sestra sada će da se brine za mamu i tatu. Vodiću te sa sobom bilo gde, uvek uz mene. Ti si moja radost, moja ljubav, moja sreća, a sada i moj anđeo čuvar. Sada ćes se zabavljati pobeđujući druge Anđele u FIFI, zar ne? Kako kad pozdravi nas, i daj nam do znanja da si tu. Potrebna nam je tvoja snaga. Puno te volim, tvoja sestra.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker