SAHRANA U PONEDELJAK U POŽAREVCU: Napustio nas je heroj Otpora i novinar Momčilo Veljković-Moče

Dugogodišnji dopisnik lista Danas, Pravde, Informera i TPKNEWS-a i nekadašnji novinar lokalnih listova Okrug i Braničevo Momčilo Veljković-Moče preminuo je u subotu uveče u Opštoj bolnici u Požarevcu od posledica koronavirusa.

Foto: Screenshot Tweeter/Srđan Milivojevic

Veliki deo javnosti u Srbiji Momčila Veljkovića pamti po dešavanjima od 2. maja 2000. godine u Požarevcu koja su ubrzala slom režima Slobodana Miloševića. On je bio jedan od trojice Otporaša koje je prebio sin bivšeg predsednika SRJ, Marko Milošević.

Od Veljkovića se oprostio i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević koji je napisao na Tviteru da nas je „napustio Momčilo Veljković Moče, heroj Otpora iz Požarevca“.

„Na ishodištu zla, u Požarevcu, 2. maja 2000. visoko je podigao zastavu slobode zajedno sa Radojkom Lukovićem. Sada su Moče i Radojko ponovo zajedno. Dragi saborci, hvala vam za veliko i hrabro srce“, naveo je u objavi Milivojević.

Momčilo Veljković-Moče biće sahranjen u ponedeljak, 21. februara u 14 sati na „starom groblju“ u Požarevcu.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Saučešće porodici i pod hitno ispitati zašto u požerevačkoj bolnici najviše umiru od korone ljudi koji se bore protiv naprednjacke vlasti

  2. Mi smo tih 90-tih vodili tradicionalnu borbu jer je bilo vreme najcrnjih dana Miloševićeve vlasti. Naš Moče išao Požarevcom i jedini imao hrabrosti da prodaje “NAŠU KRMAČU“ tada andergraund opozicioni list, koji niko nije smeo da stavi u svojim kioscima.

    Slava ti i hvala dobri čoveče!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker