KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Nema ublažavanja mera, za gastarbajtere od sutra ulazak u Srbiju sa kovid-pasošom

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa razmatran je učinak postojećih mera i odlučeno je da neće biti njihovog ublažvanja.

Screenshot

„Postojeće mere su doprinele da nemamo nagli eksponencijalni rast novozaraženih, ali je broj i dalje visok. Potrebno je da se i dalje pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo“, rekao je posle sednice Kriznog štaba Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

On je dodao i da će vlada danas usvojiti uredbu prema kojoj će svi građani Srbije sa potvrdom o vakcinaiji, takozvani kovid-pasoš, moći od sutra da uđu u Srbiju bez PCR testa ili izolacije. Isto će važiti i za strance.

Potpuna vakcinacija, pojasnio je, podrazumeva dve doze Fajzer, Sinofarm i Sputnjik vakcine ili jedna doza vakcine AstraZeneka.

Krizni štab je, nakon sednice, preporučio i da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Kakvi likovi to su placeni idioti koji se izivljavaju nad svojim narodom, verujem jos malo u boga da ce doneti pravdu ovom svetu ako nema ni njega ne preostaje nam da uzmemo stvar u svoje ruke i da ne cekamo vise nikog.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker