OSUĐEN MONSTRUM IZ BUKOVCA: Očuhu 15 godina za silovanje pastorke

Vladan Zdravković (45) prvi put silovao devojčicu dok ju je čuvao kada je imala devet godina. Živeo je u istoj kući sa Danijelom Miladinović, majkom deteta.

Vladan Zdravković

Viši sud u Jagodini danas je osudio Vladana Zdravkovića (45) iz Bukovca kod Despotovca, okrivljenog za produženo krivično delo silovanje, na 15 godina zatvora. U obrazloženju presude navodi se da je sud ocenio da je Zdravković izvršio delo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je pastorku S. M. (15) prvi put silovao kada je imala devet godina, a drugi put godinu dana kasnije. Prvo silovanje dogodilo se u kući u Bukovcu koju je Zdravković čuvao osobi koja je bila u inostranstvu, a drugo u kolima na Badnji dan na ulazu u selo Bogava, koje je Zdravkovićevo rodno selo.

Zdravković je živeo u istoj kući sa Danijelom Miladinović, majkom nesrećne devojčice. On je na glavnim pretresima demantovao da je počinio delo koje mu se stavlja na teret. Devojčica je prilikom prvog saslušanja tvrdila da je sve ispričala majci, ali da ona nije reagovala, ali je kasnije to demantovala. Sve se saznalo kada se devojčica požalila školskom psihologu.

Centar za socijalni rad Despotovac odmah je devojčicu sklonio u hranitejsku porodicu, u kojoj se ona još uvek nalazi.

Konačnu odluku o ovom predmetu doneće Apelacioni sud u Kragujevcu. Zdravkovićev advokat uložiće žalbu na prvostepenu presudu.

TPKNEWS/Novosti

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker