PUTIN OBEĆAO: S300 stiže do jeseni ako Vučić dobije na predsedničkim izborima!

Razgovor srpskog premijera sa ruskim predsednikom bio je plodan u svim oblastima, i Srbija bi do kraja godine trebalo da dobije i ponos ruske vojne industrije – sistem S300.

Nabavkom ovog raketnog sistema bila bi zaokružena odbrambena moć srpskog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane i niko, i kada bi hteo, ne bi imao hrabrosti da napadne našu zemlju kao 1999.

Premijer Vučić istakao je nakon razgovora sa predsednikom Putinom u Moskvi da je pitanje nedelja kada će šest aviona „mig 29“ stići u Srbiju.

– Očekujem da će Putin uskoro potpisati ukaz kojim bi šest aviona „mig 29“ moglo brzo biti prebačeno u Srbiju – rekao je Vučić posle sastanka u Kremlju. Na pitanje koliko će trajati procedura dolaska „migova“, Vučić je odgovorio da neće trajati nekoliko meseci, već nekoliko nedelja.

Srpski premijer bio je zadovoljan što je mogao da čuje od Putina da je lično odobrio sve iz domena vojno-tehničke saradnje što je ranije dogovoreno sa ruskim nadležnim zvaničnicima, a u vezi je sa 30 oklopnih vozila, 30 tenkova T32 i šest „migova 29“.

– Očekujem da će u najskorije vreme potpisati ukaz i da će avioni stići u najkraćem mogućem roku. Ostaju da se reše samo tehnički problemi, da li će avioni biti rasklapani za transport ili će biti omogućen njihov prelet preko drugih zemalja – objasnio je Vučić, dodajući da građani mogu da budu spokojni po tom pitanju. Na pitanje da li će se modernizacija aviona raditi u Rusiji ili kod nas, rekao je da mora da napomene da se razgovaralo i o centru u Srbiji za remont i popravku helikoptera i podvukao da je tu temu otvorio predsednik Rusije.

Modernizacija dela „migova“ radiće se, kaže, verovatno u Srbiji, za šta mi moramo da se pripremimo, a deo će biti modernizovan u Rusiji, tako da će jedan broj aviona brzo stići u Srbiju, a zatim i oni koji će biti modernizovani u Rusiji.

Vučić je objasnio da kada se pominje remont treba znati da je reč o avionima koji su najbolji na svetu u bliskoj borbi i da nije reč ni o kakvim krntijama, kako govore oni koji bi samo da kritikuju.

– To su vrhunski avioni, a kad govorimo o modernizaciji, reč je o nabavljanju najmodernijih radarskih sistema, raketa vazduh-vazduh, raketa vazduh-zemlja… To su stvari koje su nama potrebne – precizirao je Vučić. Premijer je spomenuo i saradnju koju imamo preko SDPR-a sa ruskim firmama i ukazao na kooperaciju u vezi sa haubicama od 155 milimetara, ali je podvukao da je izneo i naše ideje o borbenom vozilu „Miloš“. Objasnio je da je reč o tome da se na „Miloša” stave ruske protivoklopne rakete sa izvanrednim rezultatima, čime bi vozila od 300.000 evra i “kernetima” vrednim oko 40.000 dolara mogla da uništavaju i tenkove koji koštaju i više od pet miliona evra.

TPKNEWS/V.P.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker