OSUĐENI NASILNICI: Čupoviću i Živanoviću uslovne kazne zbog tuče na fubalskoj utakmici u Topolovniku

Od udaraca i pada ne beton, oštećeni Paunović zadobio je potres mozga, prelom 12 rebara i nosne, jagodične i vilične kosti.

Nemanja Čupović

Osnovni sud u Velikom Gradištu, na Osnovu Sporazuma o priznavanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom iz Velikog Gradišta, donelo je pravosnažnu presudu kojom je Nemanja Čupović (28) iz Trnova, opština Raška zbog nanošenja teških telesnih povreda Nenadu Paunoviću, osuđen na godinu dana zatvora uz uslov da, ako u naredne dve godine ponovi isto krivično del, bude upućen na izdržavanje pomenute kazne, dok je Andreje Živanovića (29) iz Beograda zbog nasilničkog ponašanja osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Obojica osuđenih istom presudom obavezni su da Osnovnom tužilaštvu na ime sudskih troškova plate po 33.000 dinara. Ujedno osuđeni Čupović oštećenom Paunoviću kao obeštećenje zbog nanetih teških telesnih povreda platio je 230.000 dinara, tako da je ova presuda pravosnažna i samim tim konačna. Podsećamo, da su oni učestvoali u tuči na revijalnoj utakmici veterana održanoj u sklopu turnira u malom fudbalo koji se održavao u Topolovniku, opština Veliko Gradište. Ova tuča dogodila se 10. avgusta oko 23 časova.

Utakmica u Topolovniku

Tokom istrage saslušani su svedoci, oštećeni i optuženi, i urađeno je veštačenje telesnih povrede koje je zadobio Paunović. Usled udaraca koje mu je zadao Čupović on je zadobio potres mozga, kao i prelome nosne, jagodične i vilične kosti, dok je prelom 12 rebra nastao usled pada, a ne od udarca, na beton. Živanović je optužen za nasilničko ponašanje jer je udario Jezdimira Perića(56) i Šutnuo Paunovića dok je u nesvesti ležao na beton. Obojica su na saslušanju kod tužioca priznali dela za koje se terete.

Za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, dok za nasilničko ponašanje može se dosuditi kazna od najmanje tri meseca, a najviše do tri godine zatvora.

Ekipa Case-Case

1. avgusta prošle godine u tradicionalnoj revijalnoj utakmici sastale su se ekipe Timić i drugari i Case-case. U prvoj ekipi igrali su igrači koji su ostali da žive i rade u Topolovniku, dok su za drugu ekipu igrali igrači iz sela koji žive i rade u inostranstvu. Jednu lepu tradiciju pokvarila je bezazlena čarka na terenu, koja se izrodila u masovnu svađu i tuču i koja se, srećom završila bez težih posledica, pošto je igrač Timića i drugara, Nenad Paunović u tuči zadobio teške telesne povrede opasne po život, i koji je bio nekoliko dana u komi.

Sve je počelo posle jednog oštrijeg faula igrača iz ekipe Case-case nad Jezdimirom Perićem, inače veteranom i legendom topolovačkog fudbala, krajem drugog poluvremena pri rezultatu dva nula za ekupu Case-case. Zbog tog faula izbila je svađa među igračima, koja se kasnije pretvorila u masovnu tuču u kojoj je učestvovala i publika.

Ekipa Timić i drugari

Prema navodima iz optužnog predloga najpre su se verbalno sukobili Nenad Paunović i Nemanja Čupović, gde su se međusobno vređali i psovali. U raspravu se umešao, kako piše u optužnom predlogu, i Jezdimir Perić, koga je Nemanja, uz psovke, odgurnuo. – Kada je počela rasprava među pomenutim igračima u nju se iz publike umešao Andreja Živanović iz Beograda, koji je Jezdimira Perića pesnicom udario u glavu. Perić je od siline udarca pao na asfalt. Kada je to video Nenad je Nemanju uhvati za dres i pocepao ga i usput ga ošamario. Nakon što je dobio šamar Nemanje se okrenuo i svom silinom pesnicom udario Nenada u glavu – navodi se u predlogu. Od siline udaraca Nenad je pao na asfalt i pritom snažno udario glavom u tlo, ostavši bez svesti. Dok je Nenad onesvešćen ležao na teren prišao mu je Andreja i svom snagom ga šutnuo u grudi. Ubrzo je stigla policija i uspostavila red, dok je onesvešćeni Nenad Paunović kolima hitne pomoći prebačen u gradištanski Dom zdravlja, a iz njega u požarevačku Opštu bolnicu. Pošto nisu mogli da ga osveste Nenada su hitno pebacili u beogradski Urgentni centar, gde je nekoliko dana proveo u komi sa povredama opasne po život. Nakon nekoliko dana Nenad se probudio, gde mu je saniran hematon na mozgu i polomljeno rebro. Narednih dana lečenje je nastavio u požarevačku bolnicu, a posle desetak dana otpušten je na kućno lečenje. Nenad je zadobio teške telesne povrede od udarca pesnicom i udarca glavom u asfalt u vidu potresa mozga i krvarenja na mozgu.

Teško povređeni Nenad Paunović

Jedna lepa tradicija završila se na neslavan način. Do pomenutog incidenta, ranijih godina ove ekipe su nakon odigravanja revijalne utakmice, druženje uz muziku, iće i piće nastavljali u nekoj kafani, dok je ove godine nastavak tradicionalnog druženja kafanu zamenila sudnica.

Zet u kući

Nemanja Čupović, rodom iz Trnave, opština Raška, je zet u kući oženjen Topolovčankom. Njegov prijatelj Andreja Živanović iz Beograda na utakmicu je došao nakon što je sa Nemanjom bio na jednoj svadbi.

Osnovno tužilaštvo

Iako se incident desio na sportskom terenu, na kojom je igrana pomenuta utakmica, istragu nije vodilo Više tužilaštvo, koje je nadležno kada se slični incidenti dešavaju na sporstskim terenima, već je istragu vodilo Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu. Razlog tome je što je pomenuta utakmica bila revijalnog karaktera, a ne takmičarska, pa kao takva nije bila ni prijavljena.

M.Velković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker