OPET VLASI “IZVISILI”: Putevi Srbije obustavili tender jer su potcenili izgradnju brzih saobraćajnica u istočnoj Srbiji

“Putevi Srbije” obustavili su tender vezan za prostorni plan i idejni projekat izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin. Jedina ponuda koja je stigla za više od dve milijarde dinara prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke.

Screenshot

Putevi Srbije doneli su odluku o obustavi postupka javne nabavke za Izradu prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica na pravcima Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin, navodi Nova ekonomija.

Jedinu ponuda stigla je od grupe ponuđača – Hidroprojekat Saobraćaj, NR GEO Inženjering, Saobraćajni fakultet, Institut za arhitekturu i urbanizam, Građevinski fakultet i Makspro. Ona je iznosila 2,7 milijardi dinara i prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke za 2,2 milijarde dinara.

Sa druge strane, “Putevi Srbije” su javnu nabavku procenili na 500 miliona dinara.

Naručilac je javni poziv objavio 2. avgusta, a do isteka roka stigla je samo jedna ponuda.

Trasa planiranog koridora sastavljena je od budućih deonica: Golubac – Кožica, Кožica – Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Kladovo – Negotin.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije opština Golubac, Majdanpek, Кladovo i Negotin.

Podsetimo, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u julu, prilikom posete Zaječaru, rekla da će projekat izgradnje puta od Paraćina do Zaječara biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ona je tada rekla da se već radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji i da se nada da će sledeće godine moći da se razgovara o načinima finansiranja.

U konkursnoj dokumentaciji za tender navedeno je obrazloženje da ova magistrala predstavlja primarni pravac za povezivanje zaječarskog i negotinskog regiona sa Koridorom 10.

(Tpknews.com/NE)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Pa jasno je bilo kao dan da su slagali,jer auto put ne može da prođe kroz zaštićenu zknu odnosno kroz nacionalni park Đerdap.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker