PRVENSTVO SRBIJE: „Ciklokros“ na Srebrnom jezeru!

Prvenstvo Srbije u ciklokrosu održaće se u nedelju, 22. januara 2017. godine, u Velikom Gradištu, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Opštine Veliko Gradište.

Ovgoodišnje Prvenstvo Srbije u ciklokrosu održaće na kružnoj stazi (dužina kruga 1800 m) kod Srebrnog jezera, sa početkom u 11:00 časova, a u skladu sa pravilima Biciklističkog saveza Srbije (BSS) i UCI.

Programom Prvenstva Srbije u ciklokrosu predviđeno je održavanje sledećih trka: mlađi kadeti m/ž do 20 min; kadeti m/ž do 30 min; Juniori do 40 min; žne elite i Juniorke do 30 min; U23 i Seniori do 50 min.

Pravo učešća na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu imaće svi zainteresovani, registrovani takmičari sa licencom za 2017. godinu, u nekoj od sledećih kategorija: mlađi kadeti, mlađe kadetkinje, kadeti, kadetkinje, juniori, juniorke, žene elite, U23, seniori.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu obavljaće se na licu mesta, na dan trke, najkasnije jedan sat pre starta kategorije u kojoj takmičar/ka nastupa.
Za najuspešnije takmičare/ke Prvenstva Srbije u ciklokrosu predviđene su sledeće nagrade: Medalje za tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji.

Napomena:
– Medalje će se posebno dodeljivati i proglašavaće se rezultati samo ako pet ili više takmičara-takmičarki završi u okviru jedne kategorije.
– Kancelarije: Restoran „Kod Brke“ – Jezerska BB, Srebrno Jezero će biti otvorena od 09:00 do 13:00 časova.
– Staza je kružna i sadrži elemente asfaltnog dela, zemljanog puta i veštački pravljenih prepreka.
– U slučaju da 24. h pre starta prve trke bude dnevna progozirana temperatura po RHMZ ispod -5°C takmičenje se neće odžati a organizator ima obavezu da o tome obavesti klubove koji su registrovali takmičare i one koji su se prijavili za ciklo kros.
– Proglašenje pobednika održaće se po završetku takmičenja.
– Pobednik je takmičar, koji pravilno pređe stazu za najkraće vreme.
– Nakon dva odvezena kruga, glavni sudija će odrediti preostali broj krugova.
– Brojač krugova će biti postavljen kod Start-cilja.
– Kada prvi takmičar prođe cilj svi takmičari posle njega završavaju trku.
– Dostignuti takmičari su obavezni da omoguće nesmetan prolaz takmičarima koji su ih sustigli i nastavljaju da voze trku dok prvi takmičar prođe kroz cilj.
– Trka se vozi po pravilima UCI i BSS i propozicijama trke.
– Svi takmičari moraju biti propisno odeveni, nositi zaštitne kacige, koristiti tehnički ispravan bicikl za ciklo kros (kadeti, juniori i seniori obavezno ciklo kros bicikl- kruta vila, kriv volan i gume ne šire od 33 mm).
– Mlađi kadeti ne moraju imati ciklo kros bicikl.
– Na stazi je obezbeđena dvostruka (dvosmerna) PIT zona u kojoj je dozvoljena promena bicikala, točkova i otklanjanje kvarova.
– Svojom prijavom i startom svi takmičari usvajaju ove propozicije i voze na sopstvenu odgovornost.
– Organizator zadržava pravo izmena i dopuna Propozicija uz obavezu da iste saopšti učesnicima blagovremeno.
– Organizator ne preuzima odgovornost za dela učinjena takmičarima i drugim učesnicima ili koja učine učesnici prema sebi ili trećem licu.

Program takmičenja:
Nedelja, 22. januar 2017.
11:00 – Mlađi kadeti m/ž
11:30 – Kadeti m/ž;
12:15 – Juniori
13:00 – Žene elite i juniorke
13:45 – U23 i Seniori

Više informacija o Prvenstvu Srbije u ciklokrosu možete dobiti putem telefona 011 3234616 i 060 3322230.

TPKNEWS/savremeni sport

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker