IŽIVLJAVANJE VUČIĆEVE SNS BANDE: Cele porodice gastarbajtera vraćali sa granica zbog neplaćene kazne za parking!

Komunalna milicija, saobraćajna policija i “Parking servis” već više od godinu dana ne ostavljaju kazne za nepropisno parkiranje na šoferšajbnama automobila zbog čega mnogi građani tek na granici saznaju da imaju neplaćeni prekršajni nalog od 5.000 dinara.

Foto: TPKNEWS

Izmenama Odluke o javnim parkiralištima koje je usvojila u maju prošle godine, Vučićeva SNS banda u Vladi Srbije je izmenila način obaveštavanja vlasnika vozila o kazni nepropisnom parkiranju.

Od tada komunalna milicija, saobraćajna policija ili “Parking servis” ukoliko ne mogu na mestu prekršaja da uruče kaznu prekršiocu to čine isključivo slanjem prekršajnog naloga na kućnu adresu vlasnika vozila.

Ta činjenica uticala je da mnogi vlasnici vozila i ne znaju da imaju prekršajnu kaznu jer kad im je poštar dolazio “na vrata” nisu bili kod kuće ili nisu videli obaveštenje o tome u sandučetu. Ovaj problem naročito je ispoljen kod naših ljudi koji su na privremenom radu u inostranstvu.

Tokom ovog leta dešavalo da čitave porodice gastarbajtera koje su krenule kolima budu zaustavljene na granici zbog neplaćene kazne u jednom od 44 prekršajnih sudova u Srbiji. Ta porodica je onda morala, prvo, da pronađe sud u kome postoji kazna, pa tek onda da plati kaznu, kako bi na osnovu dokaza o plaćanju novčane kazne naredba bila opozvana.

Kako da znamo da li imamo prekršajni nalog ili ne, je jedan od sve češćih problema građana Srbije.

Ako Vučićeva saobraćajna policija, komunalna milicija ili “Parking servis” ne mogu lično da uruče prekršajni nalog prekršiocu onda to čine na kućnu adresu. To rade tako što njihove službe odštampaju prekršajni nalog sa sve fotografijama prekršaja i šalju ih u kovertama preko pošte na kućnu adresu prekršioca.

Na poleđini prekršajnog naloga su sve informacije o postupanju jasno naznačene i građani se čitanjem poleđine prekršajnog naloga mogu se informisati o posledicama koje proizilaze iz plaćanja odnosno neplaćanja kazne, odnosno sa pravom da podnesu zahtev za sudsko odlučivanje.

Ukoliko prekršilac ili vlasnik vozila nije kod kuće, kao što je slučaj kod gastarbajtera, poštar je u obavezi da još jednom u roku od 24 sata dostavi kovertu sa prekršajnim nalogom na kućnu adresu.

Ako opet ne nađe nikog poštar ostavlja obaveštenje u poštanskom sandučetu ili na vratima, a komunalna milicija, saobraćajna policija ili Parking servis smatraju nalog uručenim protekom roka od 15 dana od dana ostavljanja pisanog obaveštenja.

Od dana uručenja teče rok od osam dana za plaćanje polovine izrečene novčane kazne ili za podnošenje zahteva za sudsko odlučivanje mesno nadležnom prekršajnom sudu prema mestu izvršenja prekršaja.

Ukoliko prekršioc u tih osam dana plati kaznu plaća upola manje. Po isteku tih osam dana prekršajni nalog, ukoliko nije podnet zahtev za sudsko odlučivanje, ide u Prekršajni sud na izvršenje, u visini izrečene kazne ili dela neplaćene kazne, koji može da naplati novčanu kaznu donošenjem rešenja skidanjem novca sa računa, rešenjem o kazni zatvora ili u krajnjem slučaju popisom imovine. Kad prekršajni nalog dođe u sud prekršioc ne može da plati upola manje kaznu.

Dakle, kako se građanima ne bi dogodilo neprijatno iznenađene da budu vraćeni sa granice zbog neplaćenog prekršajnog naloga, svako pre puta u inostranstvo treba da putem interneta proveri na registru neplaćenih kazni da li ima neku sankciju. Ako ima kaznu treba da je plati da ga ne bi od strane Vučićevih SNS bandita bili vraćeni sa granice.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Nerade to samo gastarbajterima vec svima salju nakon 8dana u sud pa treba da platis 5000din +sudske troskove za parking. A kad platis na granici 5000din kad izlazis oni te puste da odes a posle toga ti sud pokrece izvrsenje za sudske troskove 1000din i onda ti neki izvrsitelj naplacuje troskove izvrsenja i kad dodjes sledece godine u Srbiju treba da platis jos 15000din.
    Kad odes da odjavis auto ne izdaju potvrdu da si odjavio i kada si odjavio auto,samo uzmu tablice i isecu cose saobracajne,tako da nemas nikakav dokaz kada si odjavio auto i nakon par meseci 3/5 meseca otprilike ti posalju zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka u sud i placas kaznu 5000din +sudske troskove minimum 1000din. Ako se zalis visoj istanci podignu kaznu na duplo 10000din
    Auto treba se odjavi najkasnije 60dana po isteku registracije i ako te ne nadju u sistemu posle 60dana detektuju te kad dodjes da registrujes ponovo auto tako da registracija neodjavljenog auta kosta skoro 20000din vise nego pre pandemije jer je i texnicki poskupeo duplo. 8000/10000din.

  2. Sad banda ili ne,nije bitno. Evidentno je da vecina,,gastosa” kad dođu parkira gde stigne. Po principu ,,kuj ga j..e,eve im ga na”. Kazne samo treba duplirati i naviknuti ,,bauštelce” da parkiraju na parkinzima gde je dozvoljeno,a ne da se ku..e.Ako im je mnogo 0,80€ po satu,onda im verovatni nije problem sto se vracaju sa granica.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker