NAREDBA: Starijima od 65 godina Zabranjeno da izlaze na ulicu od danas u 10 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć naredbu da se od danas uvodi policijski čas, a starijima od 65 godina potpuna zabrana kretanja.

Screenshot

Od danas od 20:00 do 5:00 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Vučić je izjavio da je Vlada Srbije donela odluku da je od danas ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Zabrana ove naredbe ne odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

– Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je Vučić.

Kako kaže, najugroženiji su najveći gradovi u Srbiji.

– Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Zato sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati moraju da ostanu u kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donesena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

Kazne će biti veoma oštre za one koji krše naredbu. Nepoštovanje ove dve naredbe kazniće se u skladu sa krivičnim zakonom.

Takođe je kazao da pšenice ima za 10 meseci samo u rezervi, ujedno i velikih rezervi ulja.

Vučić je izjavio da će datum izbora biti određen kada bude rešen problem sa virusom korona. “Izbori sada ne postoje”, rekao je Vučić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker