UJEDINJENO: Lovci u opštini Veliko Gradište sa 50 traktora krenuli u napad na koronu! (FOTO)

Izgleda da su Gradištanci veoma ozbiljno shvatili opasnost koju donosi koronavirus i svim sredstvima ujedinjeni krenuli na suzbijanje i prevenciju ove opake pošasti.

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže predsednik Opštine i Štaba za vanredne situacije u Velikom Gradištu Dragan Milić, na predlog vatrogasne jedinice a uz pomoć Lovačkih udruženja “Golub” iz Velikog Gradišta i “Fazan” iz sela Srednjevo, tokom proteklog vikenda u trajanju od po nekoliko sati kada na ulicama nije bilo meštana, dezinfikovano je svih 25 pripadajućih sela i najfrekfentnije ulice u Velikom Gradištu.

Foto: Privatna arhiva

Ovu akciju podržali su i meštani sela sa svojom mehanizacijom, pa je tako sa 50-tak traktora sa buradima na kojima su bili priključeni atomizeri, sa rastvorom natrijum hlorita obavljena dezinfekcija koja ni u kom slučaju ne može da naškodi životinjama niti ljudima, a veoma je efikasna metoda u suzbijanju i daljem širenju koronavirusa, napominje predsednik Dragan Milić.

Foto: Privatna arhiva

– Inicijativa je potekla od ovdašnjih lovačkih udruženja. Lovci naše Opštine kao i mnogo puta dosada bili su na raspolaganju svojoj državi pa tako i ovoga puta. Dopis nam je od njih stigao još od uvođenja vanrednog stanja u kojem su sve svoje materjalne i ljudske resurse stavili na raspolaganje Štabu za vanredne situacije u želji da i ovaj zadatak sve sami dobrovoljno odrade. Mi smo prihvatili pomoć, uključili i ovdašnje vatrogasne jedinice, Crveni krst, volontere i predstavnike policijskih snaga kao i sve ostale kako bi ova akcija imala što većeg efekta u borbi protiv pandemije. Ovo je bila jedinstvena prilika videti sve te ljude ujedinjene oko jednog zajedničkog zadatka. Pored vatrogasaca i lovaca koji su uvek tu, meštani seoskih sredina pokazali su svoju nesebičnost i veliko angažovanje. Odgovornost ljudi koji poštuju mere Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave položila je test, i svi koji su prihvatili učešće u ovoj akciji u borbi protiv koronavirusa pored svega pokazali su i veliko poštovanje jedni prema drugima. Ovo nije bio lak posao ali zajedno smo uspeli da ga obavimo i ujedno pokažemo da je ovo bila i najveća akcija na području Braničevskog okruga – napominje i Slađan Marković zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednik Lovačkog udruženja “Golub” u Velikom Gradištu.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker