PREKRŠEN UGOVOR: Požarevačke demokrate traže da se umanje računi za grejanje!

Demokratska stranka u Požarevcu saopštila je da zahteva od Toplifikacije da se umanje računi za grejanje u oktobru, “s obzirom na to da je prekršen ugovor i važeće odluke o isporuci toplotne energije”.

Foto: Profimedia/Ilustracija

“U skladu sa odlukom Gradskog veća Grada Požarevca da se početak grejne sezone pomeri za petnaest dana, zahtevamo od JP ,,Toplifikacija” Požarevac, da građanima koji imaju ugovor o isporuci toplotne energije pošalje umanjene račune za mesec oktobar, s obzirom na to da je prekršen i ugovor i važeće odluke o isporuci toplotne energije.

Većina građana plaća grejanje po kvadraturi stambenog prostora, pa samim tim godišnje plati određenu količinu toplotne energije, koju sigurno ove sezone neće preuzeti od distributera, pa je normalno da korist od ušteda imaju i građani a ne samo Toplifikacija koja će u svakom slučaju imati umanjene račune od strane proizvođača energije, a to je EPS Kostolac.

Veliki broj građana će sigurno za prethodni period imati uvećane račune za električnu energiju, makar za uključenu grejalicu u kupatilu, pa mislimo da je umanjenje računa za grejanje očekivana i pravedna mera.

Kao dobar primer možemo navesti gradove koji uključuju grejanje bar u večernjim časovima, a jedan od njih je i Obrenovac koji takođe toplotnu energiju dobija iz EPS-ovih termoelektrana”, smatraju u ovoj političkoj organizaciji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker