PRATEĆI PROGRAM 54. LJKI: Održana 8. Fijakerijada u Smoljincu

Nakon koncerata srpskih rok grupa „Riblje Čorbe“ i „Kerbera“ koji su održani kao pred dešavanja u okviru pratećih programa 54. LJKI, juče na veliki Verski praznik “Velike gospojine“, u Smoljincu, opština Malo Crniće, održana je prvi zvanični program tih manifestacije, 8. po redu „Fijakerijada“.

Na toj, već tradicionalnoj manifestaciji, okupio se rekordan broj, kako fijakera koji su se takmičili, tako i gledalaca.

Cilj ove manifestacije je popularizacija konjarstva u Braničevskom okrugu i kao takva, od pre nekolko godina uvrštena je u zvaničan prateći program Ljubičevskih konjičkih igara, a pošto se prve održavaju predstavljaju početak programa u okvirima LJKI-ja.

Organizatori ove manifestacije su Konjički klub “SIGLAVY” iz Carevca, sekcija Smoljinac, a pokrovitelji fijakerijade bili su Skupština opštine Malo Crniće i mesna zajednica Smoljinac.

Fijakerijadu otvorio je predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević kioji je tom prilikom istakao da je ova manifestacija veoma značajna za opštinu Malo Crniće, koja je, ustvari i sama najava Ljubičevskih konjičkih igara. Manifestaciji su prisustvovali ispred grada domaćina LJKI članovi gradskog veća Ana Miljanić i Dalibor Miljković.

Pobednik ove fijakerijade učestvovaće u svečanom defileu u petak 01. septembra, kada će se 54. LJKI zvanično otvoriti predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker