MOMAK IZ KLENOVNIKA I TATIN SIN: U Požarevcu, postavljaju svoje pulene za direktore

Najbolja preporuka za direktora neke javne ustanove u Požarevcu je da si sklon korupciji, da imaš neku ozbiljnu aferu koja te prati iz prošlosti i egzotičnu diplomu–juče si diplomirao, a danas već postao direktor.

Gradski park Požarevc

Za napredne direktore nije potrebno znanje i iskustvo već samo dobra preporuka nekog ozloglašenog biznismena koji sarađuje sa vrhom ove vlasti i važno je da bude pokoran i da sluša Sašu Pavlovića, gradonačelnika Požarevca i doktora Miodraga Stepanovića, poverenika SNS. Jedan od najboljih primera je Tomica Stojanović, v. d. direktor Sportskog centra Požarevac kome ističe mandat 21. maja, kako je navedeno u skupštinskom materijalu, Stojanović će ponovo biti predložen za vršioca dužnosti direktora, počev od 22. maja, a o tome će odlučiti odbornici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak 5. maj.

Da se podsetimo, Stojanović je poznat po aferi „Tata Branko i 30 hiljada evra“ jer je kao član gradskog veća za prosvetu omogućio je svom ocu Branku Stojanoviću da učestvuje na tenderu Ministarstva prosvete i da tako dobije sredstva u iznosu od 30 hiljada evra, zbog toga su Tomica i njegov otac Branko dobili krivičnu prijavu kao vrata. Takođe, treba istaći da je Tomica povezan sa pojedinim ozloglašenim biznismenima, a sa druge strane voli da se druži sa naprednim policajcima. Njegov brat koji je bio profesor u školi od skora je počeo da radi u PU Požarevac. Inače, njihov prijatelj je poznata perjanica napredne stranke Zlatan Svetozarević, načelnik odeljenja policije u PU Požarevac, koji najverovatnije ima najveće zasluge što je primljen Bojan Stojanović u MUP. Sa jedne strane biznismeni i policija, a sa druge strane partija i gradonačelnik Saša Pavlović koji mu je za godinu dana zaposlio nekoliko prijateljica na državne jasle. Takvi su danas u ovom naprednom sistemu cenjeni i uspešni. U normalnoj državi posle afere „Tata Branko i 30 hiljada evra“, Tomica bi mogao da bude samo portir na nekoj farmi, a ne v.d. direktor Sportskog centra Požarevac.

Čovek koji za sebe kaže da pripada kremu društveno–političke scene u Srbiji je doktor Miodrag Stepanović direktor PD Georad i glavni poverenik požarevačkih naprednjaka. Tata Dobrica Stepanović mu je sve stvorio, školu, bogatstvo, funkciju i biznis. Stepanovića javnost poznaje kao tatinog sina i po ružnim stvarima, kao nekadašnji direktor PD RIO, a i sada kao direktor PD Georad, delio je otkaze za svaku sitnicu, unesrećio je te radnike i njihove porodice, ipak, sreća je u tome ili kako kažu ima Boga, pa svi ti koji su bili žrtve njegovog ludila, sud je presudio u njihovu korist.

Stepanovića je prošle godine Andreja Vučić postavio za glavnog poverenika u lokalnom odboru SNS, i kako su svi očekivali koji ga poznaju od ranije i njegove sulude životne epizode, pokazao se kao jalov političar, njegova sposobnost u organizaciji partije i komunikacija sa ljudima je ravna nuli. Ali, zato je krenuo uveliko da kadrira u kostolačkom EPS–u, i u javnim ustanovama u Požarevcu. Čak se navodno govori da je njegovo maslo to što je uspešni direktor Apotekarske ustanove Požarevac, Nebojša Jorgovanović podneo ostavku, prema nezvaničnim saznanjima Stepanović mu je rekao da se tiho skloni sa funkcije direktora, jer se vremena menjaju i okolnosti, i da on ima svog čoveka za direktora Apotekarske ustanove.

Jedan od viđenijih kadrova Miodraga Stepanovića je Saša Valjarević koji se vraća na velika vrata. Nekada radikal, pa socijalista, a sada je seo u krilo mladom Stepanoviću, koji ga sprema za važnu funkciju u Požarevcu. Podsećanja radi, Valjarević je bio direktor JKP Komunalne službe kada su dva radnika poginula, pa zatim dok je bio direktor JKP Vodovod i kanalizacija, lokalna samouprava nije usvojila Izveštaj o realizaciji programa Vodovoda i kanalizacije, odnosno Vodovodu je bilo zamereno što u izveštaju nema pomena vanredne situacije u vodosnabdevanju niti mera za njeno prevazilaženje i tada ga je smenio vrh požarevačkih naprednjaka na čelu sa Banetom Spasovićem.

Što gori to bolji za ovu korumpiranu požarevačku vlast.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Vucic je po celoj Srbiji postavio kriminalce da upravljaju opstinama i gradovima. Uglavnom su sve bivsi ili buduci robijasi.

  2. Zamislite taj grad u kome Valjarevica planiraju za bilo sta, bas jadno. Covek bez imalo socijalne inteligencije, nevaspitan, neskolovan, nestrucan, iz cega proizilaze brojne frustracije, koje na kraju pokusava da nadomesti bahatošću, bezobzirnoscu, lazima, lopovlukom, čineći po ko zna koji put nesrazmernu štetu gradu i njenim ziteljima. Mislim da bi manje kostalo da napravimo dobrotvorni fond i tako ga namirimo, ali za uzvrat da ga ne stave na poziciju gde ce ponovo činiti štetu gradu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker