POČELA ČISTKA U BRANIČEVSKOM OKRUGU: Uhapšen Joca Gorionik i njegovih 11 radnika zbog pranja novca i utaje poreza

Posle mnogobrojnih pisanja TPKNEWS-a o raznoraznim kriminogenim radnjama lokalnih tajkuna iz Braničevskog okruga gde sa svojim pajtosima perfidno preko raznih kombinacija pljačkaju i isisavaju državni novac, nadležni počeli sa čistkom loših đaka, propalica i kriminalaca!

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa službenicima Poreske uprave-Sektora poreske policije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela pranje novca i poreska utaja i oštetile budžet Republike Srbije za 39.801.120 dinara.

Takođe, krivičnom prijavom biće obuhvaćeno još pet osoba koje se terete za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Uhapšeni su Jovica Milutinović (1959) poznatiji kao Joca Gorionik, odgovorno lice SZTR „Gorionik“ iz Salakovca, osumnjičen da je izvršio krivična dela pranje novca i poreska utaja, kao i zaposleni u toj firmi koji se terete za krivično delo pranje novca u pomaganju D. M. (1984), R. Ć. (1966), D. Đ. (1987), S. C. (1960), J. J. (1963), B. K. (1971), N. Ž. (1981), V. S. (1989), A. M. (1992), B. D. (1994) i S. M. (1965).

Joca Gorionik je, kako se sumnja, kao odgovorno lice SZTR „Gorionik“, od 1. marta 2019. do 31. decembra 2020. godine, zaključio 10 fiktivnih ugovora o zakupu putničkih automobila sa svojim radnicima, iako je znao da se ugovorene usluge neće realizovati.

On se tereti da je potom 11 miliona dinara prebacio na račune svojih zaposlenih, na osnovu fiktivnih ugovora kojima je trebalo da opravda navodni zakup vozila.

Radnici su, kako se sumnja, po dogovoru, novac podizali sa računa i predavali D. M., koji ga je potom davao Joci Gorioniku

Kako se sumnja, Joca Gorionik je taj novac koristio za isplatu plata zaposlenih, bez evidentiranja u poslovnim knjigama, kao i za druge obaveze SZTR „Gorionik“ i lične potrebe, a na taj način izbegao je plaćanje poreza.

Osumnjičeni Jovica Milutinović tereti se i da je zajedno sa D. M. i još pet osoba protiv kojih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku izvršio krivično delo poreska utaja.

Oni su, kako se sumnja, od 1. januara 2016. do 31. decembra 2019. godine zaključivali fiktivne ugovore koji nisu realizovani i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za 28.801.120 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Tpknews.com)

2 Komentari

  1. Ovaj čovek u Braničevskom okrugu mulja više od 25 godina. Kad bi se sve ispitalo šta je radio bilo bi pohapšeno mnogo ljudi u Požarevcu, Žabarima, Kučevu… Njegovi radnici su u ovom slučaju najmanje krivi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker