POTROŠEN ZA DRUGE NAMENE: Neće biti vraćanja uplaćenog novca za ekskurzije i rekreativne

Do kraja nedelje biće usvojena konkretna rešenja vezana za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje, zbog proglašenja pandemije virusa korona, nisu organizovane, pišu “Novosti”.

Foto: Profimedia

Predstavnici Nacionalne agencije turističkih agencija – JUTA imali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, gde su predstavljeni određeni predlozi koji bi trebalo da budu prihvaćeni.

Prema rečima Aleksandra Seničića, iz organizacije JUTA, radi se o putovanjima na koja je trebalo đaci da otputuju od marta, kada je uvedeno vanredno stanje, pa do kraja školske godine.

Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima. Poseban problem su putovanja osmaka i maturanata srednjih škola, pišu „Večernje novosti“.

„Predložili smo da se za ove đake putovanja, ako je to moguće, organizuju tokom leta i to u Srbiji. Ako to nije izvodljivo, škole bi dobile vaučere namenjene sledećoj generaciji maturanata, a od naplate tih vaučera, vratio bi se novac roditeljima za putovanja đaka završnih razreda, koji nisu otišli na ekskurziju. Ti vaučeri bi se odnosili i na putovanja u inostranstvo, ali u periodu od februara do juna sledeće godine. Za ostale đake, ekskurzije, izleti i nastava u prirodi bili bi organizovani od septembra do decembra,“ rekao je Seničić tom listu.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker