Požarevljanka Nataša Rokvić dominantno izabrana za najbolju glumicu Festivala u Loznici

Na tek završenom 14. Festivalu glumačkih ostvarenja, glumica Pozorišta “Milivoje Živanović” CZK Požarevac, Nataša Rokvić proglašena je za najbolju glumicu festivala, za ulogu Rade u predstavi “Umorni” po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića, što joj je ovo drugi put da na ovom prestižnom Festivalu osvaja neku od nagrada.

Nataša Rokvić

Prethodno je pre dve godine nagrađena za najbolju sporednu žensku ulogu koju je odigrala u prestavi Čudo u Šarganu.

Da je je Festival u Loznici Meka za glumce I glumice iz Požarevca potvrdila je Nataša Rokvić svojom nagradom za najbolju glumicu na tek završenom prestižnom Festivalu. Led je probila već, davne 2008. Godine Snežana Mandrašević kada je proglašena za najbolju glumicu za odigranu ulogu u predstavi Knjiga Druga. Siniša Stanković 2011. Godine osvojio je nagradu za najboljeg glumca Festivala odigravši maestralno svoju ulogu u predstavi Poziv na pogubljenje. 2017. Godine požarevljani osvojili su dve nagrade. Valentino Oljača dobio je nagradu kao najbolji mladi glumac, a Siniša Stanković za najbolje odigranu sporednu ulogu. Oni su ove nagrade osvojili igrajući u predstavi Maratonci trče počasni krug. Nataša Rokvić svoju prvu nagradu na Festivalu u Loznici osvojila je kao najbolja glumica sporedne uloge igrajući u predstavi Čudo u Šarganu, tako da su požarevački glumci I glumice u Loznici osvojili čak šest nagrada u pet odigranih predstava.

Povodom dobijene nagrade za najbolju glumicu festival Nataša Rokvić izjavila je da joj je pozorište velika ljubav kojim se amaterski bavi osam godina I da je do sada igrala u dvanaest predstava.

– Pored ove dobitnica sam još mnogo pozorišnih nagrada. Najveći broj potiče iz uloge Katarine Nojber u istoimenoj predstavi kostolačkog pozorišta “Kastelum” – rekla je nagrađena glumica I dodala da jako voli pozorište zbog svih ovih ljudi, I da je to neka posebna energija I posebno druženje među njima, I da nije fraza nego stvarnost gde glumci I publika jedni drugi doživljavaju kao porodicu I da se tako odnose međusobno.

Detalj iz predstave/Foto: M.V.

Ipak, prema rečima glumca I rukovodioca Velike scene Pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, Bojana Nikolića predstava “Umorni” u ova sumorna vremena izazvana svetskom pandemijom “kovida” gde je mnogo pozorišnih predstava I Festivala suspendovano ostvarila zapažene uspehe na srpskoj amaterskoj pozorišnoj sceni.

– U poslednjih nekoliko meseci “Umorni” su nagrađivani više puta. Velike zasluge za te nagrade pripadaju i reditelju predstave Fuadu Tabučiću koji je maestralno režirao ovu predstavu. Da nije bilo pošasti izazvane “kovidom”. Na upravo završenom 14. Festivalu glumačkih ostvarenja, glumica Pozorišta “Milivoje Živanović” CZK Požarevac, Nataša Rokvić proglašena je za najbolju glumicu festivala, za ulogu Rade u predstavi “Umorni” po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića. Umorni bi učestvovali na još više festival I sam tim osvojili još nagrada. Ni ovako nije loše jer je ova predstava u ovoj godini, prema mojim saznanjima, osvojila najviše nagrada na održanim festivalima amaterskog pozorišnog stvaralaštva – smatra Nikolić.

Inače, predstava “Umorni” osvojila je sledeće nagrade:

“Martinovi dani” Bogatić

  • Najbolja glumica festivala (Nataša Rokvić)
  • Najbolja predstava festivala

FAPOR – Leskovac

  • Najbolja glumica festivala (Nataša Rokvić)
  • Najbolji glumac festivala (Bojan Nikolić)
  • II nagrada za režiju (Fuad Tabučić)

14-ti Festival glumačkih ostvarenja Loznica

  • Najbolja glumica festivala (Nataša Rokvić)

(Tpknews.com/M.Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker